Politie Gelderland-Zuid

Oplichter aangehouden

Nijmegen, 12-03-2010 o Donderdag aan het einde van de middag is een 41-jarige Nijmegenaar op de Grotestraat aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting.

De verdachte lijkt er een gewoonte van te hebben gemaakt, mensen en vooral studenten die op zoek zijn naar een kamer te laten betalen voor zijn bemiddeling. De verdachte maakte met de geïnteresseerden een afspraak op de afgesproken locatie. Liet de woning zien en maakte dan een afspraak voor de volgende dag, voor het tekenen van een contract en de overdracht van de sleutel. Wel liet hij de gedupeerden al een bedrag vooruit betalen.

Die middag was een 20-jarige man uit Nijmegen het slachtoffer. Hij had de politie op straat aangesproken met zijn verhaal. Ook wist hij een goed signalement op te geven. De politie kon de verdachte even later aanhouden toen hij alweer met een nieuw slachtoffer de woning uit kwam.

Oproep

Inmiddels heeft één gedupeerde aangifte gedaan. De politie vraagt mensen die onlangs soortgelijke ervaringen hebben, zich te melden bij de stadsrecherche van Nijmegen via het telefoonnummer 0900-8844.

Laatst gewijzigd 12-03-2010 11:22 | © Regio Gelderland-Zuid |