Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 12-03-2010

Politie controleert het verkeer

RODEN De politie heeft donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden op het Oosteinde. Agenten schreven de volgende bekeuringen uit: een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel, een bromfietser kreeg een bekeuring omdat de spiegels ontbraken en tweemaal werd een bekeuring uitgeschreven omdat de constructie snelheid van de bromfietsen te hoog was. De overtreders zullen binnenkort een acceptgiro ontvangen. (20100014656)

Inbraak in sportcomplex

EMMEN Tussen woensdagavond 10 maart en donderdagochtend 11 maart is er ingebroken in een clubgebouw op een sportcomplex aan de Parkstraat. Het gehele clubgebouw werd doorzocht en alle kasten werden opgebroken. Uit een voorraadhok werden vijftig kratten bier weggenomen. Verder zijn ook een televisiescherm en snoepgoed weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van deze inbraak. (2010014645)

Politie houdt man aan

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 35-jarige man uit Assen aangehouden in de Dahliastraat. De politie had een melding gekregen dat de onder invloed van alcohol verkerende man dreigende taal had geuit tegen een buurtbewoner. Ter plekke troffen agenten de man aan en hielden hem aan op verdenking van bedreiging. De man werd overgebracht naar het politiebureau en hij werd ingesloten. (2010014828)

Alcohol in het verkeer

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag slingerde een 45-jarige Assenaar met een auto over de A28. De politie zette de man ter controle aan de kant. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden op de carpoolplaats Assen Noord. Op het politiebureau scoorde man via een ademanalyse 890 Ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. (2010014862)

ZUIDLAREN Donderdagnacht heeft de politie een 31-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op zijn snorfiets in de Kerkstraat. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau en moest een ademanalyse ondergaan, hij scoorde 780 Ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010014860)

HOLLANDSCHEVELD Donderdagavond heeft de politie een 23-jarige man uit Noordscheschut aangehouden op Het Hoekje. De man viel op doordat hij met hoge snelheid het dorp binnen kwam rijden. Hij is aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse en hij blies 85 Ug/l. De man had geen legitimatie bij zich had en de APK van zijn auto was verlopen. Voor deze overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt. (2010014846)

Eenzijdig ongeluk

COEVORDEN Donderdagavond heeft een auto-ongeluk plaatsgevonden op de N34 waarbij een 49-jarige vrouw ui Drijber en 48-jarige man uit Drijber ongedeerd zijn gebleven. De bestuurster gooide een sigaret uit het raam waardoor ze afgeleid werd, in de berm belandde en een lantaarnpaal raakte. Ze gaf een ruk aan het stuur en reed het talud af. De auto sloeg een paar keer over de kop, maar de inzittenden bleven wonder boven wonder ongedeerd. De auto is afgesleept. (2010014832)

Rijbewijs ingevorderd

COEVORDEN De politie heeft op donderdagmorgen een 39-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de N34 wegens een snelheidsovertreding. De man reedt 157 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010014694)

Ondergoed gestolen

EMMEN Donderdagavond hebben twee jongedames uit Emmen een BH en slipje weggenomen uit een warenhuis op het Mondriaanplein. De jongedames werden betrapt door winkelpersoneel en werden overgedragen aan de politie. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau. Het 16-jarige meisje zal worden voorgedragen aan Halt. Het 18-jarige meisje heeft een bekeuring gekregen. (2010014834)

Man aangehouden wegens winkeldiefstal

EMMEN Donderdagavond heeft de politie een 50-jarige man uit Emmen aangehouden wegens winkeldiefstal in een winkel op het Willinkplein. De man wordt ervan verdacht dat hij een ketting had weggenomen uit de winkel zonder deze te betalen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2010014835)

ASSEN Donderdagmiddag is een 15-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen had twee pakjes sigaretten en één pakje chocolade gestolen uit een winkel aan de Bremstraat. Op het politiebureau werd tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt. (2010014753)

Autobrand

EMMEN Donderdagnacht kreeg de politie de melding van een autobrand aan de Kapitein Nemostraat. De brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk is de brand ontstaan onder de motorkap. De auto is afgesleept. (2010014867)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.