Politie Groningen

Vrijdag 12 maart 2010

Provincie Groningen, 12-03-2010

Politie heeft handen vol aan huiselijk geweldzaken

VEENDAM / WINSCHOTEN De politie heeft donderdagavond in Veendam en Winschoten de handen vol gehad aan twee verschillende huiselijk geweldzaak.

Bij de meldkamer kwam aan het eind van de middag een melding dat een 23-jarige inwoonster van Veendam werd bedreigd met een bijl door haar 24-jarige ex-partner uit diezelfde plaats. De man was eerder ook al bij de woning geweest en had een ruit en een aquarium vernield. De verdachte was na beide incidenten weggegaan. Op het moment dat agenten bij de 24-jarige vrouw het verhaal aanhoren, kreeg zij een telefoontje dat op het adres van haar nieuwe vriend een auto was aangereden. De geramde auto zou in een tuin tot stilstand zijn gekomen. De kentekenplaat van het voertuig van de 23-jarige Veendammer lag ernaast. De verdachte werd niet veel later in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten.

In Winschoten heeft de politie donderdagavond twee personen aangehouden. Een 33-jarige beschonken man waarschuwde zijn buren dat hij zijn partner iets had aangedaan. Bij aankomst van de politie bleek de Winschoter zelf gewond aan zijn gezicht. Van de vrouw (33) ontbrak elk spoor. De politie stelde in de woning een onderzoek in. Uiteindelijk bleek dat de vrouw naar een ander adres was gevlucht. Zij was ook gewond aan haar gezicht. Omdat niet duidelijk is wat zich precies heeft voorgedaan, zijn beide personen aangehouden.

Ruzie in woning leidt tot ziekenhuisbezoek

WINSCHOTEN De politie heeft donderdagnacht in moeten grijpen bij een ruzie in een woning aan de Sleedoornweg in Winschoten. In het pand waren diverse mensen met elkaar op de vuist gegaan. Omdat de betrokkenen onder invloed van alcohol waren, is niet duidelijk geworden wat de oorzaak van de ruzie was. Een 19-jarige inwoner van Veendam raakte gewond toen hij een klap op zijn hoofd kreeg met een glas. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie probeert door gesprekken met betrokkenen op een later moment duidelijkheid te krijgen.

Stadjers lopen met bolletjes drugs op zak

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Petrus Hendrikszstraat in Groningen een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Een agent zag de man verdacht rondlopen en vermoedde dat hij drugs bij zich had. De man werd gefouilleerd en bleek 48 bolletjes harddrugs bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

In de Hoekstraat werd donderdagavond twee Groningers (31 en 28 jaar) aangehouden. De Groningers vielen op omdat ze spullen aan elkaar overgaven. Dit een bolletje harddrugs en geld te zijn. De politie heeft het bolletje en het geld in beslag genomen. De 31-jarige man had nog een celstraf van twee dagen tegoed.

Fries rijdt zonder rijbewijs in geleende auto

DE WILP De politie heeft donderdag bij een verkeerscontrole op de Mr. Nennstiehlweg in De Wilp een 31-jarige automobilist uit Drachten aangehouden. De Fries kon tijdens de controle geen rijbewijs laten zien. Uit navraag bleek dat hij ook niet in het bezit is van het roze pasje. Hij is eerder ook al aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto waarin hij reed was van een bekende. Die wist niet dat de bestuurder de wagen had meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden voor mishandeling en vernieling

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Kleine Peperstraat en het Kattendiep twee inwoners van Groningen (22 en 23 jaar) aangehouden. De meldkamer kreeg door dat het tweetal zich opruiend had gedragen bij een horecagelegenheid in het centrum. Ook hadden ze een 21-jarige plaatsgenoot geslagen. Toen het duo wegliep vernielde een van de twee verdachten een fiets voor de ogen van agenten die net aan kwamen lopen. Toen de verdachten de politiemensen in het viezier kregen, renden ze er vandoor. Beiden vielen in de Kleine Peperstraat en de 23-jarige kon hier in de kraag worden gevat. Zijn 22-jarige kompaan werd iets verderop gepakt. Deze Stadjer verzette zich tegen zijn aanhouding. Beiden zijn ingesloten. Het 21-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Wanbetaler aangehouden bij verlichtingscontrole

GRONINGEN Bij een verlichtingscontrole op de Zonnelaan in Groningen is donderdagnacht een 57-jarige inwoner van de stad tegen de lamp gelopen. Zijn verlichting deugde niet en hij kreeg hiervoor een boete. Bij navraag bleek dat de Stadjer nog boetes open heeft staan van bijna 1600 euro. Als hij dit niet kan betalen moet hij een kleine maand het gevang in.

Politie onderzoekt mishandeling Grote Markt

GRONINGEN De politie is donderdagnacht begonnen met een onderzoek naar een mishandeling in het centrum van Groningen. Bij een vechtpartij op de Grote Markt raakten twee inwoners van Groningen van 20 en 21 jaar gewond. Een van hen raakte door een trap buiten bewustzijn en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Een 21-jarige Groninger die bij de vechtpartij aanwezig was is aangehouden. Op camerabeelden is te zien dat hij heeft geslagen. Hij lijkt niet de persoon te zijn die een van de Stadjers buiten westen heeft getrapt. De beelden zullen nader worden geanalyseerd. De politie is op zoek naar mensen die de vechtpartij rond 3.15 uur hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief)

Methadondealer en gebruiker aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft donderdagochtend op de Oosterhamrikkade, twee mannen (58 en 48 jaar) uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de 58-jarige, een bekende van de politie, drie zakjes met vermoedelijk verdovende middelen verkocht aan de 48-jarige man. Na controle bleek het te gaan om methadonpillen. Deze worden ook aangemerkt als harddrugs. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en mochten na verhoor weer gaan. De pillen zijn in beslag genomen. De politie maakt tegen beide Stadjers proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft donderdagmiddag in een bouwmarkt aan de Groningerweg een

17-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Personeel had gezien dat de vrouw een aantal behangrollen en gereedschap, ter waarde van ongeveer 50 euro, had gestolen. De vrouw moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht zij weer naar huis. De gestolen spullen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft donderdagmiddag op de Vijverlaan in Oude Pekela, een 53-jarige bestuurder uit deze plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat de man met zijn auto wegreed bij een café. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,15. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor weer naar huis. Hij kreeg een rijverbod van een aantal uren.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft donderdagavond in het winkelcentrum Paddepoel aan de Dierenriemstraat, een 29-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Een getuige had gezien dat de man in een winkel meerdere kledingstukken had gestolen. Hij lichtte een beveiligingsmedewerker in, die de winkeldief aansprak. Bij onderzoek door de politie bleek dat de man meerdere goederen bij zich had die vermoedelijk ook van winkeldiefstal afkomstig waren. De Delfzijlster werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een verder onderzoekt in.

Woninginbraak Haren

Donderdagavond ontdekte een bewoner dat er in zijn woning in de Molensteeg in Haren was ingebroken. Onbekende dader(s) waren vermoedelijk de woning binnen gekomen door een uitzetraampje te forceren. Bij onderzoek bleek dat de inbrekers een spelcomputer hadden meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde donderdag 11 maart 2010 op diverse plaatsen op snelheid, rood licht en algemene verkeerscontroles

Snelheid


- Warfum, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 617, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1446, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten

snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 3759, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, Provincialeweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1847, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Algemene verkeerscontroles


- Groningen, Laan Corpus den Hoorn/ Paterswoldseweg;aantal gecontroleerde voertuigen: 850; aantal overtredingen:

24; (negeren rood licht, niet dragen autogordel, niet handsfree bellen, rechts inhalen, niet tonen rijbewijs)


- Groningen, Emingaheerd;aantal gecontroleerde voertuigen: 485; aantal overtredingen: 21; (negeren rood licht, niet

dragen autogordel, niet handsfree bellen, rechts inhalen, niet tonen rijbewijs)


- Stadskanaal, Continentenlaan; Poststraat; Ceresstraat; aantal gecontroleerde voertuigen: onbekend; aantal

overtredingen: 32; (niet leesbare kentekenplaat, gladde banden, kleven, niet handsfree bellen)