GroenLinks Rotterdam


GroenLinks wint stemmen na hertelling

Vrijdag 12 maart 2010, 14:15u - Ivo Rodermans


GroenLinks wint stemmen na hertelling

GroenLinks heeft na de hertelling van de stembiljetten in Rotterdam 182 extra stemmen gekregen en komt daarmee uit op 16.281 stemmen. De hertelling heeft geen invloed op de zetelverdeling. Het verschil tussen Leefbaar Rotterdam en de PvdA is verder gegroeid tot 754 stemmen.

De Commissie tot Onderzoek Geloofsbrieven maakte de uitslag van de hertelling vrijdag rond het middaguur bekend. De commissie komt uiterlijk maandag met een aanvullend onderzoek naar buiten over de waargenomen onrechtmatigheden bij de verkiezingen. Zo werd deze week onder meer bekend dat Leefbaar Rotterdam georganiseerd stemmen heeft geronseld.

Bij de verkiezingen in Rotterdam hebben zich meer incidenten voorgedaan. Zo was een stembureau in Feijenoord tijdelijk onbemand na een epileptische aanval van een medewerker, heeft een inwoner van Hillegersberg-Schiebroek twee keer kunnen stemmen en mochten kiezers in sommige stembureaus in Delfshaven met meer dan één persoon tegelijk het stemhok in. Dinsdag houdt de gemeenteraad een debat over de misstanden en besluit de oude raad over een eventuele herstemming bij de bureaus waar onrechtmatigheden zijn geweest.