Ministerraad


Kabinet stemt in met Kaderwet Veteranen

Persbericht | 12-03-2010

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris De Vries van Defensie ingestemd met de Kaderwet veteranen die een wettelijke basis geeft aan de activiteiten voor erkenning en waardering voor veteranen. Ook ziet de wet toe op de samenwerking bij de samenloop van uitkeringen en pensioenen in verband met invaliditeit, het landelijk zorgsysteem voor veteranen, de bevordering van wetenschappelijk onderzoek en de verwerking van persoonsgegevens van veteranen. Tot slot voorziet de wet in regelingen voor de afdoening van klachten en de verantwoording van het veteranenbeleid.

Deze onderdelen van het veteranenbeleid zijn grotendeels al gerealiseerd en krijgen met de inwerkingtreding van de Kaderwet Veteranen een wettelijke basis. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen nadere regels worden gesteld voor de erkenning en waardering.

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.