Pieter Vos wint Zilveren Zandloper Innovatie prijs van de NBV

12/03/2010 15:47

Check-Points B.V.

Donderdag 11 maart 2010- Vandaag heeft Pieter Vos (51) de 2-jaarlijkse Zilveren Zandloper ontvangen van de NBV (Nederlandse Biotechnologische Vereniging), als erkenning van zijn grote bijdrage aan de innovatie en ontwikkeling van de Nederlandse Biotechnologie in Nederland.

Pieter heeft bij zowel Check-Points BV, zijn huidige bedrijf, als bij Keygene NV innovatieve methodes voor diagnostiek ontwikkeld die ook internationaal zeer goed aangeschreven staan, en die op zeer veel plaatsen in binnen- en buitenland gebruikt worden.

Check-Points is een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op de snelle en accurate identificatie van antibioticumresistentie in gramnegatieve bacteriën (zoals bv. E.coli en Klebsiella) in patiënten. Daarvoor wordt een uniek, eigen moleculair systeem gebruikt, waarmee een grote verscheidenheid aan specifieke DNA-markers in één snelle en simpele test kan worden aangetoond. Check-Points was vorig jaar in staat om wereldwijd als eerste een betrouwbare moleculaire test voor KPC en ESBL in de markt te introduceren.

De behandelmethodes voor bacterien met deze resistenties zijn zeer sterk gereduceerd.

De recente bezorgdheid over het voorschrijven van bepaalde soorten antibiotica door dierenartsen komt direct voort uit deze trend van snel toenemende multiresistentie in 'huis- tuin- en keuken bacterien'. Snelle en accurate diagnostiek bij patiënten kan bijdragen tot de verbetering van de inzichten op dit gebied, en tot de verdere verbetering van de veiligheid en behandeling van patiënten.

Het gehele team van Check-Points feliciteert Pieter van harte met deze geweldige prijs, en ziet het als een mooie bevestiging van zijn gehele carriere, als mede aan zijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons bedrijf.

http://www.check-points.com