Gemeente Wervershoof


Heldhaftig optreden met onderscheiding bekroond

Onder grote belangstelling heeft de 9-jarige Puck Beerepoot van burgemeester F. Vletter een medaille ontvangen. Puck ontving deze onderscheiding omdat zij in januari de 5-jarige Wes Bakker uit het ijs heeft gered. De ceremonie vond plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis. Zie het achtergrondverhaal in het NHD

Met de onderscheiding toont de gemeente Wervershoof haar waardering voor het optreden van Puck Beerepoot. Burgemeester F. Vletter noemde haar optreden heldhaftig en vond het een eer en genoegen de bijzondere medaille om te hangen. Met haar optreden heeft Puck laten zien dat zij haar hoofd koel heeft gehouden in een levensbedreigende situatie, zo zei hij. De burgemeester vindt haar een voorbeeld voor veel volwassenen.

Klik hier voor het verslag van Radio TV Noord-Holland:

De onderscheiding die Puck Beerepoot heeft ontvangen is bijzonder. De gemeente heeft deze medaille speciaal voor deze uitreiking laten maken. Hierop staat het wapen van Wervershoof en de datum van de redding. Ook ontving Puck naast deze onderscheiding een speciaal cadeau; een jeugdboek uit de Kameleon-serie waarin zij met haar beste vriendin Luca de hoofdrol speelt.

Zie ook het filmverslag van Webregio.tv :
Zie het origineel

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171