Ingezonden persbericht


Modeshow met prominente Nederlanders in etelage Masion de Bonneterie Amnesty International lanceert veiling van bijzondere creaties van modeontwerpers onder wie Sheila de Vries, Jan Aarntzen en Marjoleine Innemee

Zaterdag 13 maart presenteren enkele prominente Nederlanders onder wie Samira Bouchibti, Gerda Havertong en Inge Ipenburg vanaf 14.30 uur speciale ontwerpen van o.a. Sheila de Vries, Jan Aarntzen, Joran de Kok, Baukje Bies en Marjoleine Innemee. De modeshow vindt plaats in de etalage van Maison de Bonneterie aan de Kalverstraat 183 te Amsterdam. Tot en met 18 maart kan men via www.amnesty.nl bieden op de tien creaties. De opbrengsten van de veiling gaan naar projecten voor slachtoffers van seksueel geweld in de DRC.

Deze maand vragen modeontwerpers, prominente Nederlanders en Amnesty International aandacht voor de strijd tegen seksueel geweld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Gevestigde en opkomende modeontwerpers onder wie Sheila de Vries, Jan Aarntzen en Marjoleine Innemee ontwierpen afgelopen maanden tien unieke creaties. De kledingstukken zijn gemaakt van een speciaal bedrukte stof: een 'pagne'. In Afrika zijn pagnes met een boodschap een veelvoorkomende manier van campagnevoeren tegen onrecht. Op www.bartdepuij.com/am/ zijn de modellen onder wie Bracha van Doesburgh, Karin Bloemen en Ans Markus te zien met hun ontwerpen. In de etelage de winkel van Maison de Bonneterie zijn de ontwerpen deze week te bezichtigen.

Noot aan de redactie -

Ingezonden persbericht