Speeddaten met asielhonden in het Amsterdamse Bos

12/02/2010 09:34

Stichting Date a Dog

Amsterdam, 12 februari 2010

Op zondag 14 maart a.s. organiseert Stichting Date a Dog voor het derde jaar op rij 'speeddaten met asielhonden' in het Amsterdamse Bos. Date a Dog ambassadeurs Martin Gaus en Fabienne de Vries stellen meer dan 30 honden uit verschillende Nederlandse asielen voor aan het publiek. Aan elkaar snuffelen, een koekje geven, een aai en een boswandeling brengen mens en dier dichter bij elkaar en hopelijk is er sprake van liefde op het eerste gezicht. De aanwezige experts en gedragstherapeuten staan klaar met advies en leuke verhalen. Aan het eind van de dag hebben bezoekers misschien wel een tweede date gepland en krijgen de asielhonden een kans op een goed nieuw thuis.

Mede mogelijk gemaakt door

Stichting Date a Dog brengt asielhonden onder de aandacht door middel van een ongebonden kennismaking in de buitenlucht. In samenwerking met asielen uit o.a. Amsterdam, Amstelveen, Zaandam, Alkmaar, Dordrecht, Rijswijk en Den Bosch, Gemeente Amsterdam, hondenexpert Martin Gaus, presentatrice Fabienne de Vries, huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg, sponsoren en vele vrijwilligers wordt zondag 14 maart een mooie dag. Het programma begint om 13.00 en eindigt om 16.00 uur.

Date a Dog verovert Nederland

Date a Dog werd in 2008 opgezet door hondenliefhebster Ellen Bonsel om Nederlandse asielhonden in de schijnwerpers te plaatsen. Na twee Amsterdamse edities trekt Date a Dog dit jaar verder Nederland in. Zo zijn er Date a Dog Dagen op zondag 26 september in de omgeving Den Bosch en op zondag 12 december in de omgeving Zwolle.

Benieuwd geworden? Kijk op www.dateadog.nl voor meer informatie en kom naar het bezoekerscentrum in het Amsterdamse Bos op zondag 14 maart.





http://www.dateadog.nl