RTL Group

Formule ook komende 3 jaar bij RTL 7

RTL 7 zendt ook de komende drie jaar de koningsklasse van de autosport uit, de Formule 1 (F1). Er waren verschillende partijen in de race voor deze rechten, maar de enige echte mannenzender van Nederland finishte als winnaar.

Het aankomend seizoen, dat zondag 14 maart in Bahrein van start gaat, zal wereldwijd nog meer belangstelling trekken door de comeback van zevenvoudig kampioen Michael Schumacher. Na een afwezigheid van drie jaar keert hij terug maar ook door deelname van een aantal nieuwe teams belooft het een zeer interessant en spectaculair seizoen te worden.

De rechten voor Dakar, de MotoGP, de IndyCar Series, WTCC en de A1 GP waren al in het bezit van RTL 7, zodat alle toonaangevende auto- en motorsport voor de kijker op één zender blijft.

Peter Lubbers, zenderdirecteur RTL 7: "Voor RTL 7 is de F1 een parel aan de kroon. Juist met zo'n spannend seizoen en de comeback van Michael Schumacher voor de deur, ben ik er extra blij mee dat we de contracten hebben kunnen hernieuwen. Naast de meest aansprekende raceklasse is de F1 ook een prachtig merk voor de profilering van RTL 7 en voor ons RTL GP-platform."

Het RTL GP-platform bevat behalve de tv-uitzendingen bij RTL 7 ook onder meer een goedbezochte website (www.rtlgp.nl), een glossy magazine dat zesmaal per jaar verschijnt, een kledinglijn en andere producten.

Nieuw is ook dat de F1-uitzendingen vanaf 14 maart zijn terug te zien via rtlgemist.nl.

---

Noot aan de redactie:
fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.