RTL Group

Sensationele serie 'Spartacus': Blood and Sand' spat van het scherm bij RTL 5

Geweld, seks, actie en spectaculaire special effects zijn de ingrediënten van de nieuwe, sensationele serie Spartacus: Blood And Sand, die zondag 14 maart van start gaat bij RTL 5. De duistere kant van de Romeinse cultuur en politiek wordt meedogenloos uitgelicht in dit bloederige epos over de strijd van één man tegen een heel rijk.

In de eerste twee afleveringen is te zien hoe de Romeinse slaaf Spartacus wordt veroordeeld te sterven als gladiator. Zijn vrouw wordt hem afgenomen en gedwongen als slavin verder te leven. De enige manier om zijn geliefde ooit nog terug te zien, is door te overleven in de arena en iedereen op zijn pad te doden voor de goedkeuring van het publiek. Hoe langer hij overleeft, des te populairder hij wordt en hoe gevaarlijker hij is. Niemand kan hem stoppen totdat hij zijn vrouw weer terugziet.

De serie is gemaakt in de stijl van de film 300, die werd geroemd om de special effects. Ook in Spartacus: Blood And Sand zijn grafische hoogstandjes te zien. In combinatie met de wrede gevechten, de adembenemende actiebeelden en de heftige seksscènes maakt dit Spartacus: Blood And Sand tot een grensverleggende serie die niemand mag missen.

Verantwoordelijk voor deze historische serie is onder andere Sam Raimi, de succesvolle regisseur van de Spider-Man-trilogie en producent van de populaire tv-serie Xena: Warrior Princess. De hoofdrolspeelster uit deze reeks, Lucy Lawless, speelt in Spartacus: Blood And Sand de rol van Lucretia. Zij is de manipulatieve vrouw van de rijke Romein Batiatus, gespeeld door de Britse acteur John Hannah, bekend van de films The Mummy en Four Weddings And A Funeral.

Spartacus: Blood And Sand is door de talentvolle cast, succesvolle producent en de visionaire techniek meer dan alleen topentertainment. RTL 5 zendt elke zondagavond een dubbele aflevering uit van deze serie die de grenzen niet alleen doorbreekt, maar kapot slaat.

Website: rtl.nl/spartacus

Uitzending: RTL 5, vanaf zondag 14 maart wekelijks tussen 22:00 en 22.55 uur en tussen 22.55 en 23.50 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.