RTL Group

Seizoen twee succesvolle dramaserie The Tudors bij RTL 8

Over het onstuimige leven van de beruchte Engelse koning Henry VIII valt veel te vertellen. Daarom start RTL 8 zondag 14 maart met het tweede seizoen van de historische dramaserie The Tudors. Dit sluit naadloos aan op seizoen één, dat momenteel wordt uitgezonden.

The Tudors is een internationaal succes en ook de Nederlandse kijker weet de bekroonde serie te waarderen. Wekelijks stemmen bijna een half miljoen mensen af op de RTL 8-reeks, die is doorspekt van lust, macht, passie en verraad. Henry VIII, die regeerde van 1509 tot 1547, wordt gespeeld door de Ierse acteur Jonathan Rhys Meyers.

In het eerste seizoen is te zien hoe de koning zijn echtgenote Katherine keer op keer bedriegt met de mooie jonge vrouwen aan het hof. Hij valt uiteindelijk finaal voor de verleidelijke Anne Boleyn, niet wetende dat haar vader de hand in de totstandkoming van hun relatie heeft gehad. Maar kan Anne hem ook de zoon schenken die hij zo hevig wenst? En krijgt Henry wel toestemming om van Katherine te scheiden? Seizoen twee geeft antwoord op deze vragen en laat ook zien hoe steeds vaker aan de poten van Henrys troon wordt gezaagd.

RTL 8 zendt de komende weken elke zondagavond een dubbele aflevering van The Tudors uit.

Website: rtl.nl/thetudors

Uitzending: Seizoen twee RTL 8: vanaf 14 maart elke zondagavond tussen 20.00 en 21.05 uur en tussen 21.05 en 22.10 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.