Gemeente Voorschoten

vleugels

14 maart Geef Adegeest vleugels

orionensemble 2 Zondagmiddag 14 maart vindt er in de reeks `Geef Adegeest vleugels' een concert plaats van het Orion Ensemble in Adegeest te Voorschoten. Het volledige programma - bestaande uit werken van J.Joachim, S. Rachmaninoff en J. Stuchevsky - staat op http://www.florence-zorg.nl/ onder Activiteiten.

Het concert begint om 14.30 uur en eindigt om 16.00 uur. De toegangsprijs is EUR 2,50 voor bewoners van Adegeest en EUR 5,- voor ouderen die in de omgeving wonen en de familie en vrienden van de bewoners. Vervoer kan geregeld worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Bachlaan 21, Voorschoten, 070 - 754 43 33.

Het Orion Ensemble bestaat uit: Leonard Leutscher - piano, Carla Schrijner - cello, Pauline Terlouw - viool. Zij spelen: Hebräische Melodien, opus 9
(Nach Eindrücken der Byronischen Gesänge) Joseph Joachim (1831-1907) 1.Sostenuto
2.Grave
Trio Elegiaque Sergej Rachmaninoff (1873-1943)
PAUZE
Sounds from the past Joachim Stuchevsky (1891-1982)

Leonard Leutscher zal de stukken toelichten

Het Orion Ensemble
Het Orion Ensemble is een kamermuziekgezelschap met als vaste kern een pianotrio. Het werd opgericht in 2000. Met een van die premières, een compositie van pianist Leonard Leutscher, werd het ensemble in 2008 finalist en prijswinnaar van het Internationaal Joods Muziekconcours.

Van het Orion Ensemble zijn vijf cd's verschenen: Astor Piazzolla, works for pianotrio, Een Spaanse dag en Argentijnse nachten, Fantasies & Preludes, Touched by Orion, a wonderful world en Toekomstmuziek, tonen van vrijheid, een samenwerking met de UAF (stichting voor vluchteling-studenten), waarop het Orion Ensemble musiceert in eigen arrangementen, met zes solisten van verschillende nationaliteit.

Leonard Leutscher studeerde piano en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag en Zwolle. In Den Haag bij Gerard Hengeveld en Jan van Dijk en in Zwolle bij Thom Bollen. Hij was een aantal jaren als docent muziektheorie verbonden aan het conservatorium van Zwolle. Nu maakt hij deel uit van het Orion Ensemble en verzorgt diverse cursussen aan een aantal Instituten voor Kunstzinnige Vorming in Nederland.

Carla Schrijner studeerde cello aan Het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Jean Decroos. Ze volgde cursussen bij Paul Tortelier en Boris Pergamenschikov. Jarenlang was ze verbonden aan Het Brabants Orkest. Nu is ze celliste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Kamerorkest en het Orion Ensemble.

Pauline Terlouw studeerde viool in Duitsland bij violist Wolfram König. Ze was vele jaren lid van het Gustav Klimt Kwartet. Momenteel behoort ze tot de vaste kern van het Orion Ensemble en is violiste in het Metropole Orkest. Sinds 2005 is ze lid van het Dutch String Trio.
* 14 maart 2010