Nieuws

Bereikbaarheid tijdens de City-Pier-City Loop 2010

Gemeente Den Haag 08 maart 2010

De 36e City-Pier-City Loop (CPC) vindt dit jaar plaats op zondag 14 maart van 11.00 tot 17.00 uur. De 5, 10 en 21 kilometer loop gaan van start op de Koningskade ter hoogte van het Malieveld. Anders dan in voorgaande jaren, is de finish niet op het Lange Voorhout, maar ook op het Malieveld, ter hoogte van de Boorlaan.

Vanwege de verwachte drukte, worden lopers en bezoekers geadviseerd om met het openbaar vervoer of (brom)fiets naar Den Haag te komen. Om dit hardloopevenement in goede banen te leiden, is een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk.

Verkeersmaatregelen

Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, wordt langs de hele route een aantal straten en wegen tijdelijk afgesloten. De wegen waarover de route loopt zijn ongeveer een half uur voordat de lopers langskomen afgesloten, totdat de laatste loper voorbij is. De straat wordt na de laatste loper weer zo snel mogelijk vrijgegeven voor het verkeer.

CPC afsluitingen (114 Kb)

Tijdens de CPC-loop op 14 maart zijn de volgende wegen tijdelijk afgesloten voor verkeer:

* Om 5.00 uur: de Koningskade bij de Bosbrug in de richting van de Zuid-Hollandlaan.

* Om 5.00 uur: de Zuid-Hollandlaan in de richting van de Koningskade/Centrum.

* Om 5.00 uur: de Koningskade bij de Dr. Kuijperstraat richting het Centrum.

* Om 10.00 uur: Raamweg/Javastraat.

* Om 11.00 uur: de kruisingen ter hoogte van het Hubertusviaduct en het Hubertusviaduct zelf.

Tijdens de CPC-loop wordt verkeer tussen Loosduinen/Kijkduin in de richting van Haagse Hout/Leiden, en omgekeerd, geadviseerd via de zuidkant van Den Haag te rijden, via de A4 of Erasmusweg/Neherkade.

Programma City-Pier-City Loop

11.00 uur Ernst & Bobbie Kinderloop, 1 kilometer Start Plein 11.30 uur Fortis Jeugdloop, 2,5 kilometer Start Plein 12.00 uur West 5 kilometerloop Koningskade/Malieveld 13.00 uur AD Haagsche Courant 10 kilometerloop Koningskade/Malieveld 14.30 uur Fortis Halve Marathon Koningskade/Malieveld 17.00 uur Finish laatste loper Malieveld/Boorlaan

De route

In vergelijking met voorgaande jaren, is de route dit jaar op een aantal punten gewijzigd. De start is dit jaar op de Koningskade ter hoogte van het Malieveld. Daarna gaan de lopers via Mauritskade, Scheveningseweg en Groot Hertoginnelaan richting de Laan van Meerdervoort en vervolgens richting Scheveningen. Vanwege de werkzaamheden aan de boulevard, loopt men dit jaar een andere route door Scheveningen. De finish is op het Malieveld.

Openbaar vervoer

Een deel van het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag rijdt tijdens de CPC-loop een andere route en heeft mogelijk een gewijzigde dienstregeling.

Parkeergarages

Met uitzondering van de parkeergarage Koningskade, zijn alle parkeergarages in het centrum geopend en bereikbaar. De parkeergarage aan de Koningskade is op zondag 14 maart de hele dag gesloten.

Parkeren

Op zondag 14 maart, van 9.00 tot 17.00 uur geldt een parkeerverbod voor:

* Stevinstraat, aan beide zijden van de weg, tussen de Badhuisweg en Berkenboschblokstraat.

* Het deel van Berkenboschblokstraat tussen Stevinstraat en Kapelplein, aan de kant van de tennisbanen.
* Heliotrooplaan, aan de rechterzijde.

* Zeerustweg, aan de rechterzijde.

* Zeekant, tussen de Zeerustweg en de Keizerstraat.
* Seinpostduin, linkerzijde van de weg, tussen Zeekant en Gevers Deijnootweg.

Verder is het op 14 maart tussen 4.00 en 17.00 uur niet toegestaan om te parkeren in de:

* Daal en Bergselaan, tussen Sportlaan en ingang parkeerplaats hockeyvelden aan beide zijden van de weg.

Zie ook


* Fortis CPC-loop

* De routes van de verschillende lopen (pdf)
* HTM