RTL Group

New & improved: Wipeout met extra obstakels

Dare-devils maken vanaf zondag 14 maart hun borst weer nat op de extreme hindernisbaan van Wipeout. Na een succesvolle aftrap vorig jaar keert het programma terug bij RTL 5, met elke week achttien popelende landgenoten in de startblokken. In dit gloednieuwe seizoen beleeft de zogenaamde motivator zijn primeur: angsthazen die te lang wachten bij de big red balls krijgen van dit gevaarte een flinke duw in de goede richting. Vanaf de zijlijn kijkt reporter Wytske Kenemans toe en voorziet zij de durfals voor wie het nét even te veel wordt, van de broodnodige peptalk.

Wipeout wordt gepresenteerd door Dennis Weening en cabaretier Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten.

Elke uitzending van Wipeout bestaat uit vier rondes. Na een eerste selectie gaan de twaalf kandidaten met de snelste tijd door naar ronde twee. Hier vinden zij, in tegenstelling tot vorig jaar, geen sweeper, maar de razendsnelle King of the Mountain. Balancerend op een paal proberen de kandidaten over een draaiende loopplank in het midden te komen. Niet heel makkelijk, aangezien in tegengestelde richting een grote schuifarm de deelnemers in het water probeert te vegen. De eerste zes die het midden weten te bereiken, hebben een plek verdiend in de derde ronde waar het duizelingwekkende Dizzy Dummies parcours al voor hen klaarligt. Voor slechts drie van de zes kandidaten is de finale weggelegd in de ultieme Wipeout Zone.

Uitzending RTL 5 vanaf zondag 14 maart tussen 20.30 en 22.00 uur.

Website: rtl.nl/wipeout

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.