Provincie Overijssel



Kom kennismaken met landgoed De Kranenkamp

9 maart 2010

Statige oude lanen, prachtige natuur en een rijke historie. Landgoed De Kranenkamp bij Deventer is een pareltje in het Overijsselse landschap. Op zondag 14 maart is iedereen van harte welkom voor een rondleiding, huifkartocht of wandeling op het landgoed.

Onderweg verbeelden acteurs op een aantal plekken gebeurtenissen die het landgoed kenmerken. Bovendien staan bestuurders en medewerkers van de provincie, Stichting IJssellandschap en de abdij Sion klaar om met bezoekers in gesprek te gaan over natuur, landschap en cultureel erfgoed in Overijssel.

Abdij van Sion

De rondleiding kent die dag een bijzonder extraatje: hij voert langs de abdij van Sion, die momenteel met een flinke bijdrage van de provincie gerestaureerd wordt. De imposante abdij zelf is gesloten, maar de restauratiewerkzaamheden zijn wel van heel dichtbij te bezichtigen en worden ter plekke toegelicht door de architect en de bouwmeester!

Vanaf 11.00 tot 15.00 uur begint ieder half uur een nieuwe rondleiding. Het startpunt van de rondleiding is bij Restaurant NuNu aan de Raalterweg in Schalkhaar. Hier staat na afloop ook voor iedereen iets te drinken klaar.

Middeleeuwen

De Stichting IJssellandschap is de beheerder van landgoed De Kranenkamp. "De geschiedenis van onze stichting gaat terug tot in de middeleeuwen", aldus Rob te Wierik van IJssellandschap. "Door de jaren heen is de stichting uitgegroeid tot een particulier beheerder van landgoederen en landerijen in de omgeving van Deventer. We houden ons bijvoorbeeld bezig met natuurbehoud en restauratie van landgoederen en landhuizen. De provincie werkt in verscheidene projecten nauw samen met IJssellandschap. Ze vindt het bijvoorbeeld erg belangrijk dat mensen kunnen recreëren en genieten van het natuurschoon in hun omgeving. Daarom subsidieert de provincie veel van onze projecten, zodat we samen werk kunnen maken van natuur en landschap in Overijssel."

Geef je mening!

Wil je zien wat dat oplevert? Kom dan kennismaken met de Kranenkamp en laat weten wat jij ervan vindt: is het belangrijk dat de overheid meebetaalt aan het opknappen van landgoederen als De Kranenkamp? Moet de provincie investeren in de restauratie van cultureel en religieus erfgoed? Of kan ze haar geld beter aan andere dingen besteden? Vertel het de bestuurders van provincie en IJssellandschap en kom kennismaken met De Kranenkamp op zondag 14 maart.