Belgische Federale Overheid


* Open Campus Day bij de scholen van Defensie

Open Campus Day bij de scholen van Defensie

Datum: 10 maart 2010

Op zondag 14 maart 2010 zet de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) de deuren van haar campus Saffraanberg in Sint-Truiden open voor het grote publiek. Een week later, op zondag 21 maart is het opendeurdag bij de Koninklijke Militaire School (KMS) op de campus Renaissance in Brussel.

Campus Saffraanberg

U kunt op zondag 14 maart tussen 10 en 18 u komen kennismaken met de leslokalen, de logementen en de sportinfrastructuur op Campus Saffraanberg. Het pedagogisch team van de school en de leerlingen zijn aanwezig om u te informeren over de vorming van onderofficieren en de verschillende loopbaanmogelijkheden.

De KSOO heeft als opdracht de vorming van alle onderofficieren van Defensie en van een aantal partnerlanden van België. De school staat ook in voor de basisvorming van de kandidaat-officieren aangeworven op diploma en de voorbereidende opleiding van de aspirant-officieren voor de Koninklijke Militaire School.

In 2010 zijn er 276 plaatsen voorzien voor kandidaat-onderofficieren bij de KSOO.

Campus Renaissance

Campus Renaissance zet zijn deuren open op zondag 21 maart. De KMS staat in voor de vorming van officieren die bekwaam zijn leiding te geven in gevarieerde, complexe en uitzonderlijke omstandigheden in dienst van de nationale en internationale gemeenschap.

In 2010 zijn er 192 plaatsen voorzien voor kandidaat-officieren bij de KMS.

Meer informatie over de Open Campus Days vindt u op de jobsite van Defensie.