Ingezonden persbericht

Eerste editie Street*Athletics Girls Tour 14 maart in Sporthallen Zuid

Sportieve meidenmiddag, zondag in Sporthallen Zuid

Op zondag 14 maart kunnen alle meiden in Amsterdam hun hart op in de Sporthallen Zuid. Daar gaat de Street*Athletics Girls Tour van start. De Street*Athletics Girls Tour is een reeks sportieve evenementen voor meiden uit Amsterdam met een doorlopende competitie straat/zaalvoetbal en basketbal. De programmering wordt aangevuld met clinics in streetdance, rope-skipping, voetbal en basketbal, shows van sportartiesten die de meest bizarre truckjes uithalen op de dansvloer, met een voetbal, touw of een basketbal.

Alle meiden in de leeftijden 8 - 20 jaar worden van harte worden uitgenodigd om hun talent te laten zien of te vergroten. Teams kunnen zich inschrijven om mee te doen aan de toernooien, maar de meiden kunnen zich ook ter plekke inschrijven om deel te nemen aan één van de clinics. Per toernooi zijn er punten te verdienen, niet alleen op winst, er worden juist punten uitgedeeld op basis van sportiviteit!

Gewoon langs komen, gemotiveerd raken én Meedoen! Dat is het motto!

De Street*Athletics Girls Tour zet meiden in de hoofdrol, omdat zij een eigen evenement verdienen en nog meer gestimuleerd kunnen worden om hun talenten te ontwikkelen, zonder sociale of culturele barrières . Street*Athletics hecht veel waarde aan de Olympische Gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Daarnaast zijn sportiviteit en respect, voor jezelf en voor je tegenstander, vriendschap door sport en het beste uit jezelf halen, de belangrijkste uitgangspunten.

Voor meer informatie over de Street*Athletics Girls Tour en het programma op 14 maart, kijk op streetathletics.eu



Ingezonden persbericht