Ingezonden persbericht


Zwanenberg Food Group mikt met Tavola-deelname

op delicatessen en exclusieve cateraars

Almelo / Kortrijk (B), 8 maart 2010 -- Van 14 tot en met 16 maart 2010 neemt Zwanenberg Food Group, producent en exporteur van innovatieve voedingsmiddelen en koelverse snacks, deel aan de Tavola in het Belgische Kortrijk. Met deze participatie richt Zwanenberg zich op de internationale markten voor exclusieve catering en vleeswarenspecialiteiten.

Sander Prinsen van Zwanenberg Food Group licht toe: 'De Tavola is een aansprekende internationale vakbeurs, waar cateraars, retailers, ambachtelijke slagers en horeca-ondernemingen voor de hogere marktsegmenten uit diverse landen samenkomen. De Belgische vleeswarenmarkt zelf is een typische delicatessenmarkt, met veel vraag naar mooie ambachtelijke producten.'

Zwanenberg Food Group staat onder andere op de Tavola met nieuwe koelverse snacks. Verder is het vleeswarenbedrijf aanwezig met diverse out-of-homeproducten, waaronder éénpersoonsverpakkingen vleeswaren en kaas die speciaal zijn ontwikkeld voor de foodservicemarkt, en met een assortiment voor luxe retail- en delicatessenzaken, zoals de drogeworstspecialiteiten van Huls.

Over de Tavola

De Tavola is de belangrijkste Belgische delicatessenvakbeurs voor inkopers en category managers van retailers, traiteurs, slagers, catering- en luxe horecaondernemingen. Om de twee jaar presenteert de Tavola Bourgondische klassiekers en trendy voeding; zowel hoogwaardige producten van marktleiders tot exclusieve fijne producten van specialistische aanbieders. Met haar focus op het segment van fijne en verse voeding vormt Tavola een succesvol zakelijk platform voor de voedingsbranche. De selectiviteit, bijzondere aandacht voor trends en nieuwe producten door onder meer de wedstrijd 'Gouden Tavola', maken van de Tavola een unieke manifestatie. Deze wordt bezocht door meer dan 17.000 inkoopverantwoordelijken uit de voedingsdistributie en cateringorganisaties uit de Benelux en de omringende landen.

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.300 medewerkers en een omzet van ¤ 350 miljoen (2009) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen. Zwanenberg heeft zowel in de retail als in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via horeca etc.) een sterke positie opgebouwd, onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren en kaas. Zwanenberg exporteert vleesproducten naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Praktische informatie

STANDNUMMER Zwanenberg Food Group: 264

Openingstijden Tavola

Zondag 14 maart 2010 van 10.00 tot 19.00 uur Maandag 15 maart 2010 van 10.00 tot 19.00 uur Dinsdag 16 maart 2010 van 10.00 tot 18.00 uur

Adres

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk, België

Tel +32 (0)56 24 11 11
Fax +32 (0) 56 25 77 31

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: