Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe datum voor Schutrups Wandeldag

EXLOO - De uitgestelde Schutrups Wandeldag in Exloo wordt nu gehouden op zondag 14 maart. In eerste instantie zou de wandeldag, die is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Noord-Nederland, worden gehouden op zondag 14 februari. Het winterweer gooide echter roet in het eten. De aanhoudende vorst was er oorzaak van dat de wandelpaden waren veranderd in ijsbanen. De organisatie vond het onverantwoord alle wandelaars daarop in gevaar te brengen.

De vier- tot vijfduizend wandelaars uit heel Nederland, hebben de mogelijkheid om in het prachtige zanddorp Exloo vijf, tien, vijftien of 25 kilometer te wandelen door de Drentse bossen en over de heidevelden. Een ware beleving.

De twaalfde editie van de Schutrups Wandeldag kent weer een aantal verrassingen. Zo worden de wandelaars opgewarmd met een warming-up van Olga Commandeur. De oud-atlete is momenteel presentatrice van het programma Nederland in Beweging.

De start is tussen 8.30 en 14.00 uur bij de winkel van Schutrups Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Voor de 25 kilometertocht is het mogelijk tot uiterlijk twaalf uur te beginnen.

Aanmelden kan via de website www.schutrups.nl. Deelname kost zes euro, maar daarvoor krijgen de wandelaars ook dit jaar weer de overheerlijke kom snert plus een waardecheque. Kinderen tot elf jaar mogen gratis meewandelen.