Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 3 maart 2010

Creatieve activiteiten bij Kunstuitleen Utrecht op 14 maart (Culturele Zondag)

Gratis fotosessie, creatieve workshop, sieradenexpositie en tentoonstelling

De Culturele Zondag op 14 maart a.s. staat bij Kunstuitleen Utrecht in het teken van het boekenweekthema "Jong zijn". Iedereen is van harte welkom op de Maliebaan 42 en wordt uitgenodigd deel te nemen aan een gratis fotosessie door een professionele fotograaf en aan de creatieve workshop voor kinderen en volwassenen. Daarnaast is er een bijzondere sieradenexpositie en de tentoonstelling "Kunst om je jong te voelen". Bovendien kunnen bezoekers uitproberen of het lenen van kunst hen bevalt, zij kunnen namelijk tot 20 maart gebruik maken van de aanbieding: drie maanden gratis en vrijblijvend een kunstwerk op proef in huis!

Op zondag 14 maart tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers zich laten fotograferen door een professionele fotograaf (Cees Oortwijn en Leonie van de Mortel) met iets waardoor men zich jong voelt. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld met (klein)kind, een sportattribuut, een kunstwerk, speelgoed of een huisdier. Niets is te gek! Als herinnering krijgt iedereen een gratis afdruk mee.

Kinderen vanaf 4 jaar en volwassen kunnen tevens deelnemen aan de doorlopende, gratis workshop "Dromen van Vroeger". Onder leiding van een beeldend kunstenaar kan men met behulp van verschillende materialen een kunstwerk maken van eigen herinneringen.

Wie wist dat Kunstuitleen Utrecht ook sieraden in de collectie heeft? Nog nooit eerder werden deze juwelen en design objecten tentoongesteld. Bijzondere sieraden van onder andere Paul Derrez, Maria Hees, Herman Hermsen en Hilder Foks zijn te bewonderen en zelfs te leen. Voor wie de smaak te pakken heeft, zijn er in de week van 10 tot 20 maart ook bijzondere sieraden, zoals armbanden van Nel Linssen en ringen van Teunis van der Kamp, te koop in de winkel van Kunstuitleen Utrecht.

De tentoonstelling "Kunst om je jong te voelen" is een verzameling van kunstwerken die geselecteerd is door medewerkers van Kunstuitleen Utrecht. Zij werden gevraagd hun favoriete kunstwerk uit de collectie te kiezen dat hen doet denken aan hun jeugd. Bij ieder kunstwerk wordt toegelicht waarom het werk uitgekozen is.

Wie een kunstwerk ziet dat hem aanspreekt, kan het direct meenemen. Tijdens de boekenweek van 10 tot 20 maart kunnen bezoekers namelijk een gratis proefabonnement van 3 maanden op Kunstuitleen Utrecht afsluiten.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht. Gratis parkeren op oprit.

Vanaf CS: bus 3 (halte: Maliebaan).

T. 030 - 286 19 80, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl.

Zondag 14 maart, 12.00 - 16.00 uur, fotografen Cees Oortwijn en Leonie van de Mortel.

P.S.

De gratis fotosessie "4EverYoung" wordt ook georganiseerd:


- in de Centrale Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht (1ste etage bij Cultuurpunt), tel. 030 286 1800, op woensdag 10 maart, 13.30 - 16.00 uur (fotograaf Saskia Boesveldt)


- en bij Kunstuitleen Vleuterweide (in Bibliotheek Vleuterweide), Burchtpoort 16, 3452 MD Vleuten, tel. 030-286 1985, op zaterdag 13 maart, 13.00 - 16.00 uur (fotograaf Leonie van de Mortel).