Ingezonden persbericht


zondag 14 maart vindt in Studio K de feestelijke dvd-presentatie plaats van Mama Don't Like No Guitarpickers 'round Here, een documentaire van Jacqueline van Vugt over gitaarwinkel De Plug en de muzikanten die er vaste klant zijn.

Om 15.00 wordt de film vertoond.
Om 17.00 treedt vervolgens The Ladyshavers op, de band van De Plug-eigenaar Peter. Om 17.30 wordt de dvd van Mama Don't Like No Guitarpickers 'round Here gepresenteerd. Tevens wordt het eerste exemplaar van de langverwachte single Blablabla uitgereikt.

----------------------------------------

Mama Don't Like No Guitarpickers 'round Here (Jacqueline van Vugt)

Label: Cinema Delicatessen / Artnr.: FFDOC55 / Winkelprijs: 14,95 euro

Gitaarwinkel De Plug is meer dan alleen een plek om een nieuwe gitaar te kopen. Hier verzamelt de muziekscene zich om hun favoriete songs ten gehore te brengen, de laatste nieuwtjes en roddels uit te wisselen en lief en leed te delen. Onder de vaderlijke leiding van eigenaar Peter, die fantastisch kan luisteren en koffie kan serveren, ontstaat er een vertrouwelijke, familiare sfeer onder zijn clientèle. We ontmoeten pophelden als David Hollestelle, Dany Lademacher, Brian Hickey en Ad Visser, die vertellen dat het opwindende muzikantenleven ook zijn keerzijde heeft. Hun Rock 'n Roll bestaan heeft zijn tol geëist in de vorm van mislukte huwelijken, strijd om hun kinderen te mogen zien, gezondheidsproblemen en eenzaamheid.

Regisseur Van Vugt registreert de ontmoetingen zonder te romantiseren en schetst een ontroerend, onderhoudend portret.

DVD details: Nederland, 2009, 95 minuten, Nederlands DD2.0, 16:9, Engels en Spaans ondertiteld