Gemeente Alkmaar


Alkmaar, vrijdag 12 maart 2010

Embargo tot 14 maart 10.00 uur

Koninklijk Onderscheiding voor dominee Koelé

Op zondag 14 maart reikt burgemeester Bruinooge een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer W.F. Koelé, predikant te Alkmaar. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Koelé krijgt de Koninklijke onderscheiding uitgereikt bij gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als predikant. Koelé ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn langdurige, veelzijdige en bijzonder intensieve inzet voor met name de kerkelijke wereld.

De heer Koelé was vanaf 1960 predikant tot hij in 1995 met emeritaat ging. In die periode heeft hij zich, naast zijn reguliere taken als (vloot)predikant ingezet voor de verbetering van de communicatie op diverse fronten. Vanaf 1990 heeft zich daarnaast buitengewoon ingezet voor eenheid binnen en tussen kerken, mensen en culturen, vrijwilligers en samenleving. Hij is onder meer mede-oprichter van het Interreligieus en Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar. Een bescheiden, ondersteunend en wijs mens, die met beide benen in de maatschappij staat en op inspirerende wijze "handen en voeten" geeft aan het geloof.