Politie Gelderland-Zuid

Irritant baldadig gedrag

Nijmegen, 14-03-2010 o Bikeragenten hielden zaterdagavond toezicht in het centrum van Nijmegen toen zij een groep jongens schreeuwend over straat zagen lopen. Eén van de jongens trapte tegen een kiosk waarop de agenten besloten de jongens aan te spreken op het baldadige gedrag. De groep jongens wilde daarop weggaan maar één van hen zette flink de hakken in het zand.

De agenten spraken de groep jongens aan en vroegen hen op te houden met het verstorende gedrag en weg te gaan. Ze hielden zich al luid schreeuwend op onder een overkapping bij een winkel aan de Grote Markt in Nijmegen. De groep maakte de beweging om weg te gaan maar één van hen, een jonge man van 18 jaar uit Nijmegen, bleef tegen de agenten roepen dat hij toch niet wegging. Hierdoor bleef de groep jongens twijfelend staan.

Alsnog
Toen de bikeragenten wilden vertrekken en de groep de rug toekeerden, werden scheldwoorden richting de agenten geroepen. De agenten lieten het er niet bij zitten, waren het vervelende gedrag van de groep beu en vroegen hen alsnog te vertrekken. Dezelfde jonge man gedroeg zich hierbij zo recalcitrant dat de agenten hem uiteindelijk aanhielden volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening van Nijmegen. De twee bikeragenten wilden de jongen meenemen maar de groep jongens begon zich ermee te bemoeien. Andere eenheden van de politie kwamen ter assistentie en namen de jonge man mee naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen. De groep jongens vertrok vervolgens. (13)

Laatst gewijzigd 14-03-2010 11:24 | © Regio Gelderland-Zuid |