Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 14-03-2010

Aanhanger met 18 ton aardappelen in Norgervaart

HUIS TER HEIDE Zaterdagochtend is een aanhanger van een tractor in de Norgervaart beland. In de aanhanger van de tractor lag 18 ton pootaardappelen en de aanhanger woog ongeveer 8 ton. De aanhanger lag zijwaarts in de Norgervaart. De 19-jarige bestuurder uit Zeijerveld raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij met de tractor in de berm terecht was gekomen en hij kon de combinatie niet meer onder controle krijgen. De weg werd tot het eind van de middag afgesloten omdat de aanhanger met een grote kraan uit de Norgervaart moest worden getild. (20100150224)

Koperdiefstal

ANSEN Zaterdagochtend heeft een 40-jarige inwoner uit Ansen aangifte gedaan van diefstal van koperen regenpijpen en koperen dakgoten en toebehoren van een pand aan de Schapendrift. Volgens de aangever moet de diefstal tussen woensdag 10 maart en zaterdag 13 maart hebben plaatsgevonden. De geschatte schade bedraagt 20.000 Euro. De politie stelt een onderzoek in. (2010015192)

Inbraak Prins Bernhardhoeve

ZUIDLAREN Zaterdagochtend kreeg de politie een melding binnen dat er was ingebroken in de Prins Bernhardhoeve gelegen aan de Brink Oostzijde. Ter plekke bleek dat er bij twee bedrijven was ingebroken. Bij een bedrijf werden onder andere automaten opengebroken en werd een onbekend geldbedrag weggenomen en daarnaast werd ook een sigarettenautomaat leeggehaald. Bij een ander bedrijf werd een laptop weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (2010015223/ 2010015215)

Aanrijding op A28 zonder letsel

MEPPEL Zaterdagmiddag heeft op de A28 ter hoogte van de oprit De Wijk een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden, waarbij wonderbaarlijk niemand gewond raakte. Ter plekke bleek dat de twee voertuigen over de vangrail en langs de berm waren gevlogen. Een 23-jarige man uit Spijkernisse kwam ongeveer 20 meter verderop met zijn bus op vier wielen terecht en zijn val werd gebroken door de bomen. Een 48-jarige automobilist uit Amsterdam belandde op de kop en net achter de vangrail. Beiden kwamen, op een schrammetje na, zonder letsel uit de voertuigen. De oprit werd afgesloten voor de berging. Het is nog onduidelijk hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De politie heeft de aanrijding in onderzoek. (2010015248)

Politie houdt man aan voor openlijke geweldpleging

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige man uit Assen aangehouden voor openlijke geweldpleging op de George Kiersstraat. De politie had een melding gekregen dat een groep jongeren vernielingen pleegden bij het Palet. Een 23-jarige buurtbewoner had de groep aangesproken op hun gedrag en kreeg een klap van de 20-jarige man. Op de George Kiersstraat troffen agenten de groep jongeren aan en de 20-jarige man werd door agenten aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De 23-jarige man heeft aangifte gedaan. (2010015279)

Politie houdt duo aan na achtervolging

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit assen en een 25-jarige man uit Assen aangehouden na een achtervolging. Agenten zagen de mannen zonder helm rijden op een bromfiets over de Rijnstraat. Op de Groen van Prinsterenlaan sommeerden agenten de mannen te stoppen. Het duo ging er vandoor en na een achtervolging wisten agenten het tweetal op het Noordenveld klem te rijden. De 20-jarige man kon aangehouden worden en de 25-jarige man werd even later aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau. De 20-jarige passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De 25-jarige bestuurder kreeg ook een bekeuring voor het niet dragen van een helm en tegen hem werd ook proces-verbaal opgemaakt voor zijn rijgedrag en het niet voldoen aan een bevel of vordering. (2010015287)

Politie houdt alcomobilisten aan

ZUIDWOLDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 54-jarige automobilist uit Wierden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Hoogeveenseweg. De man was na een feestje onderweg naar huis en reed zomaar de sloot in. Ter plekke bleek de man onder invloed van alcohol te zijn en hij moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 650 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (2010015290)

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Haagjesweg. De politie had een melding gekregen van een aanrijding. Ter plekke kwam de 29-jarige automobilist aangelopen. Hij was met zijn auto uit een bocht gevlogen. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 425 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn auto moest worden afgesleept. (2010015293)

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige automobilist uit Beilen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Brinkstraat. Agenten zagen de man uit een uitgaansgelegenheid komen en de man reed weg in zijn personenauto. De automobilist werd ter controle aan de kant van de weg gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 540 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (2010015303)

Rijden zonder geldig rijbewijs en tijdens ontzegging

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige automobilist uit Oosterhesselen op de Slenerweg ter controle aan de kant van de weg gezet. Agenten wilden een blaastest afnemen bij de bestuurder. De man bleek niet te hebben gedronken. Na verdere controle bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Daarvoor kreeg de man een proces-verbaal. Het rijbewijs van de automobilist bleek ongeldig te zijn verklaard en ook daarvoor kreeg de man een proces-verbaal. De man mocht niet verder rijden en werd later opgehaald. (2010015289)

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Hoofdstraat. Agenten zagen de man op de Raadhuisstraat op een scooter rijden en zij wilden de scooter controleren. De man kreeg een stopteken, maar ging er vandoor. Na een achtervolging wisten agenten de man op de Hoofdstraat klem te rijden. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man had geen rijbewijs, had geen legitimatiebewijs bij zich en voldeed niet aan een stopteken. De man kreeg voor alle drie de overtredingen een proces-verbaal. (2010015309)

Politie houdt tweetal aan voor vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Enhuizen en een 16-jarige jongen uit Grootebroek aangehouden voor vernieling van een bushokje aan de Weiersstraat. Agenten betrapten het duo tijdens een surveillance. Een van de jongens (16-jarige uit Grootebroek) had een winkelwagen in zijn handen en ramde meerdere malen tegen de ruiten van het bushokje. Toen het tweetal de politie zag gingen zij er vandoor. Agenten konden het tweetal onder de Minervaflat aanhouden. De linkerzijde van het bushokje bleek te zijn vernield. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten voor nader onderzoek. (2010015314)

Twee aanhoudingen na mishandeling

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen (18 en 19 jaar oud) uit Westerbork aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man uit Beilen op de Domoweg. De Beilenaar verklaarde tegenover agenten dat hij stond te wachten bij een rotonde van de Domoweg. Op een gegeven moment kwam een busje voorbij rijden. Iets verderop stopte het busje en reed een stukje terug. De 18-jarige man uit Westerbork stapte vervolgens uit en gaf de 19-jarige Beilenaar zomaar een klap in het gezicht. De 19-jarige man uit Westerbork was inmiddels ook aan komen lopen. De 19-jarige man uit Beilen wilde weglopen en werd vervolgens geschopt door de 19-jarige man uit Westerbork en hij kreeg daarna nog een aantal klappen van de 18-jarige man uit Westerbork. Het duo liep vervolgens naar het busje en deze reed weg. Het slachtoffer is vervolgens naar huis gegaan en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Hij liep geen ernstig letsel. De man wilde direct aangifte doen van mishandeling. Agenten wisten op basis van het signalement van het busje en van de daders het tweetal in een uitgaansgelegenheid aan te houden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2010015292)

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.