Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht, 14-03-2010

Politie waarschuwt voor nepcollectanten

ZEIST De politie kreeg op zaterdagavond 13 maart omstreeks 20.20 uur een melding van een verdachte situatie in de Montessoriflat aan de Laan van Vollenhove. Hier zouden een man en een vrouw aan het collecteren zijn voor een project in Suriname. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij niemand die voldeed aan de opgegeven signalementen.De politie wil mensen waarschuwen voor deze nepcollectanten.

Wees alert

De politie adviseert mensen alert te zijn op verdachte situaties en onbekende personen niet zomaar binnen te laten. Vraag medewerkers van collectes om een legitimatiebewijs en contoleer dit goed. Laat u niet verleiden door sluwe verkooppraat. Als u een situatie niet vertouwt, bel dan direct de politie op telefoonnummer 112

Getuigenoproep

Getuigen die de verdachten menen te (her)kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844. Het signalement van de mannelijke verdachte luidt als volgt: leeftijd ongeveer 40 jaar oud, Surinaams uiterlijk, krullend haar en hij droeg een lange jas.

Bezit imitatievuurwapen

ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart omstreeks 03.00 uur een 18-jarige man uit Zeist aangehouden voor het bezit van een imitatievuurwapen.

Op beelden van cameratoezicht zagen agenten een man met een vuurwapen staan zwaaien op de 2e Dorpsstraat ter hoogte van de bioscoop. Toen zij poolshoogte kwamen nemen, bleek de man het vuurwapen in zijn zak te hebben gestopt. De man is direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een imitatievuurwapen, deze is inbeslaggenomen door de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verlaten plaats ongeval

DE BILT Op vrijdagavond 12 maart heeft de politie omstreeks 19.40 uur een 46-jarige man uit Bilthoven aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval.

De politie kreeg die avond een melding van een getuige die had gezien dat een man in een driewielig motorvoertuig tegen een geparkeerde auto aan de Looydijk had gereden. De man was vervolgens weggereden. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen op de Akker het opvallende voertuig van de verdachte aan en kwamen ook bij de verdachte uit. Hij verklaarde dat hij niets had gemerkt van de aanrijding. Toen agenten hem aanspraken op zijn gedrag, bedreigde de verdachte de agenten. Deze moesten de man met een nekklem en handboeien onder controle houden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken, de man blies 560 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep straatroof

ZEIST Een nog onbekende man heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart een 16-jarige jongen uit Zeist beroofd en bedreigd.

Die nacht liep de jongen omstreeks 03.00 uur op de Slotlaan nadat hij was uitgeweest met vrienden. Hij wilde zijn fiets plakken die hij net voorbij de bioscoop op de Slotlaan had neergezet. Plotseling kwamen er vijf jongeren aan die voor hem gingen staan. Een van hen trok een mes en hield deze voor de hals van het slachtoffer. Hij moest onder bedreiging zijn jas afstaan. Daarop liepen allevijf de jongeren weg richting de Slotlaan en het busstation.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving.

Signalement

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: de verdachte die het slachtoffer bedreigde is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een blanke huidskleur en een slank postuur met brede schouders. Hij heeft zwart kort stekelig haar, een verzorgd gebit, bruine ogen en een rond gezicht. Verder droeg hij een bril met rechthoekige glazen, hij had een spijkerbroek aan en een zwarte jas. Een van de andere jongeren die bij de beroving was: lengte 1.90 meter, blanke huidskleur en een lang en slungelig postuur, hij had lang bruin krullend haar tot over zijn oren.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844 (lokaal tarief).