Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 12.20 uur

Utrecht, 14-03-2010

Getuigenoproep straatroof

AMERSFOORT Nog onbekende mannen hebben op zaterdag 13 maart omstreeks 22.00 uur een man uit Beverwijk (leeftijd onbekend) beroofd en bedreigd.

Die avond had het slachtoffer een afspraak met een andere man gemaakt op het Borneoplein. Het slachtoffer had via een internetsite sieraden te koop aangeboden. Vervolgens was hij door een potentiële koper via internet benaderd. Op de afgesproken plaats en tijd kwam een auto aangereden met drie inzittenden. De koper vroeg het slachtoffer achter hem aan te rijden. Op een parkeerplaats op de
Kamerlingh Onnestraat ging het slachtoffer in de auto van de verdachte zitten. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij vervolgens de sieraden afstaan. Daarop vluchtte het slachtoffer. De verdachte en de twee andere inzittenden reden weg
over de Keesomstraat in de richting van de Jan van der Heijdenstraat. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Eemland Zuid.

Diefstal met geweld

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 13 maart omstreeks 12.25 uur twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden voor diefstal onder bedreiging en medeplichtigheid.

Die middag kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat twee jongens zich verdacht en deels vermomd ophielden bij een meisje en twee jongens in een park op de Prattenburgseberg.Terwijl de melder nog aan de telefoon is met de politie, ziet hij dat de jongen de fiets steelt van één van de jongens en dat de verdachte ervandoor gaat. Gealarmeerde agenten gaan op onderzoek uit en treffen op de hoek Sprengenberg en Oude Veenweg twee jongens aan die voldoen aan de opgegeven signalementen. Bovendien hebben zij een fiets bij zich. Beide jongens zijn daarop aangehouden voor diefstal met geweld en medeplichtigheid hieraan. Het ging om een 14-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Amersfoort. Het blijkt dat zij ook drie mobiele telefoons en portemonnees van de slachtoffers hebben gestolen. Bij de fouillering op het politiebureau bleek dat de 14-jarige jongen ook nog een mes bij zich droeg. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol en belediging

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond 13 maart omstreeks 22.40 uur een 28-jarige man uit Vlissingen aangehouden voor het rijden onder invloed en belediging. Surveillerende agenten gaven die nacht de automoblist vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag (snelheid en negeren rood verkeerslicht) een stopteken op de Stadsring. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Agenten wilden de man aanhouden, maar daarop beledigde hij de agenten. Op het bureau wees de ademanalyse 815 ug/l uit en hem is een rijverbod van zes uur opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.