Politie Gelderland-Zuid

Meermalen tegenwerking

Nijmegen, 14-03-2010 o De agenten die in de nacht van zaterdag op zondag dienst hadden in het centrum van Nijmegen kregen meermalen te maken met personen die hen het werk bemoeilijkten.

Toen twee bikeragenten een gevluchte wildplasser rond half drie nabij de Koningstraat bekeurden, kwam een groep jongeren schreeuwend op hen af. Het werd de agenten bijna onmogelijk gemaakt de bekeuring uit te schrijven. Specifiek één persoon, een 21-jarige man uit Heilig Landstichting, werd gevraagd om zijn legitimatie te tonen nadat hij tegen de agenten bleef schreeuwen. De man werd aangehouden maar ging er opeens vandoor. Beveiligers die even verderop stonden konden de 21-jarige man tegenhouden. De groep jongeren keerde zich hierdoor tegen de beveiligers en agenten waarna meerdere politieautos versterking boden. De 21-jarige man werd alsnog bekeurd voor het schreeuwen op straat en het niet tonen van zijn legitimatie.

Vernieling
Net na vier uur werden agenten gevraagd naar een café in het centrum te komen waar een vernieling was gepleegd. Agenten die naar het café gingen, werden door de eigenaar van het café gewezen naar de man die verantwoordelijk was voor de vernieling en hielden de man aan. Het ging hierbij om een 18-jarige jonge man uit Molenhoek. Tijdens deze aanhouding kwam een 23-jarige man uit Nijmegen hinderlijk dicht bij de agenten staan. Eén van de politiemannen vroeg of de Nijmegenaar wat naar achteren wilde gaan maar daaraan voldeed hij niet. De man bleef zich hinderlijk bemoeien met de aanhouding en nadat de agenten hem meerdere keren zonder respons vorderden weg te gaan, werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. (13)

Laatst gewijzigd 14-03-2010 12:26 | © Regio Gelderland-Zuid |