Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 14-03-2010

Berovers aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart heeft de politie twee personen aangehouden op verdenking van beroving van een fiets onder dreiging van een mes.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat op de Utrechtsestraatweg een man van zijn fiets beroofd was. Ter plaatse gekomen bleken de verdachten nog in de buurt en met behulp van een politiehond konden twee mannen in de bosjes opgespoord worden die aan het opgegeven signalement voldeden. Een van de mannen werd hierbij door de politiehond in zijn hoofd gebeten. De mannen werden naar het bureau gebracht en worden ervan verdacht het 23-jarige slachtoffer uit Zutphen met een mes te hebben gedreigd en zijn fiets te hebben afgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Straatroof

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart is op de Koningin Julianalaan een man beroofd en mishandeld.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding binnen. Een 19-jarige man uit Nieuwegein fietste met vrienden op de Poortdijk toen hij door een groepje jongens werd achtervolgd en van zijn fiets werd geslagen. Hij werd vervolgens geschopt en geslagen en van zijn bezittingen beroofd. Toen de politie bij het slachtoffer kwam, rende een groep jongens weg in de richting van de Nederlandlaan. Een van de verdachten droeg een witte jas met capuchon, de rest van het groepje droeg mutsen en petjes. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844 of anoniem via 0800 - 7000.

Dronken fietser op de snelweg

HOUTEN In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart heeft de politie een fietser van de vluchtstrook langs de A27 gehaald.

Omstreeks 02.00 uur fietste de man op de A27. De verdachte slingerde en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de 36-jarige man uit Nieuwegein wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agent geslagen

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart is een agent door een man geslagen tijdens de uitoefening van zijn werk.

Omstreeks 01.00 uur werden twee surveillerende politiebikers hinderlijk gevolgd door twee mannen. De agenten wilden hier iets van zeggen waarop een van de mannen een stomp tegen de borst van een van de agenten gaf. De verdachte kon vervolgens met gebruik van pepperspray worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 18-jarige man uit IJsseltein is op het politiebureau ingesloten, tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.