Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 12.15 uur

Utrecht, 14-03-2010

Bestuurder onder invloed

BREUKELEN Zaterdag 13 maart heeft de politie een bestuurder onder invloed van alcohol op de A2 aangehouden.

Ochtends viel een bestuurder op vanwege zijn rijgedrag en werd bij het tankstation Ruwiel gecontroleerd. De 50-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau 730 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. De man werd heengezonden. Omdat echter het vermoeden bestond dat hij weer wilde gaan rijden, werd hij in de gaten gehouden. De man pakte inderdaad aan taxi naar Ruwiel en toen hij daar weer wilde gaan rijden, is hij wederom aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Beginnend bestuurder onder invloed

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart heeft de politie een bestuurder van een scooter onder invloed aangehouden.

Omstreeks 04.30 uur werd de bestuurder op de Veenweg gecontroleerd. De 17-jarige bestuurder uit Mijdrecht bleek onder invloed van alcohol en tijdens de ademanalyse op het bureau blies hij 345 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ongeval met letsel

KAMERIK Vrijdagmiddag 12 maart vond op de kruising van de N212 met de Spruitweg een ongeval plaats tussen twee voertuigen. Beide bestuurders liepen verwondingen op.

Omstreeks 17.40 uur kwam de melding van het ongeval binnen en ter plaatse bleek dat op de kruising van de N212 met de Spruitweg een ongeval had plaatsgevonden. Een 26-jarige bestuurder uit Maarssen bleek een personenauto over het hoofd te hebben gezien toen hij vanaf de Spruitweg de N212 op wilde rijden. Hij raakte daarbij een personenauto in de flank. Zowel de 29-jarige bestuurder hiervan uit Gouda als de bestuurder uit Maarssen raakten hierdoor gewond en beiden zijn naar het Hofpoortziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt het ongeval.