Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 14-03-2010

Parkeercontroleur mishandeld

UTRECHT Vrijdagavond 12 maart omstreeks 21.30 uur is op de Berkstraat een parkeercontroleur mishandeld door een man die het niet eens was met zijn parkeerboete.

De parkeercontroleur had een boete uitgeschreven aan een bestuurder die geen geldig parkeerbewijs had gekocht. De bestuurder zag dit en schopte vervolgens de parkeercontroleur tegen zijn kaak. De bestuurder stapte vervolgens in zijn auto en reed in onbekende richting weg. De parkeercontroleur deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Verdachten voor heling

UTRECHT Vrijdag 12 maart heeft de politie twee verdachten aangehouden op de Skagerraklaan op verdenking van heling van gestolen fietsen.

Omstreeks 16.15 uur zagen agenten tijdens de surveillance twee jongens fietsen. Aangezien een van de fietsen geen slot had, besloten de agenten deze te controleren. Een van de fietsen had geen framenummer en de andere fiets stond als gestolen gesignaleerd. Beide fietsen zijn in beslag gehouden en de jongens, 14 en 15 jaar uit Utrecht zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Twaalf aanhoudingen voor vuurwapenbezit

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart heeft de politie twaalf verdachten aangehouden op de Helling in verband met verboden wapenbezit.

Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding dat een vechtpartij op de Helling gaande was en dat daarbij een vuurwapen gezien was. De politie snelde met meerdere eenheden en politiehonden naar het incident. Daar aangekomen werd een groep van 12 potentiële verdachten omsingeld om de vechtpartij te stoppen. Alle mannen werden gefouilleerd maar geen wapen werd aangetroffen. Wel werd op de grond nabij de groep een (nep)vuurwapen, een ploertendoder en een mes aangetroffen. Verder werden bij doorzoeking van de autos van de groep een tweede (nep)vuurwapen aangetoffen. Alle verdachten, in de leeftijd van 14 tot 21 jaar en afkomstig uit Utrecht, Velp, Arnhem, Westervoort en Roermond werden vervolgens aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Straatcoaches belaagd

UTRECHT Zaterdagavond 13 maart zijn drie straatcoaches belaagd door een groep jongeren bij station Terwijde.

Omstreeks 22.00 uur spraken de straatcoaches een groep jongens op de Hof ter Weijdeweg aan die daar kennelijk niet van gediend waren. De straatcoaches werden uitgescholden en bedreigd. Toen de jongens uiteenging en de straatcoaches achter hen aangingen, werden zij bekogeld met stenen. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding vandalisme

UTRECHT Zaterdagmiddag 13 maart heeft de politie een jongen aangehouden in verband met vernielingen aan een slooppand aan t Goylaan.

Omstreeks 15.00 uur ontving de politie de melding dat ruiten van het slooppand vernield werden. Ter plaatse gekomen, zagen agenten dat twee jongens de ruiten met stokken sloegen. De jongens probeerden te ontvluchten door uit het pand te springen en in een auto te stappen. Een van de jongens kon door de politie worden aangehouden. Deze 14 jarige jongen uit Utrecht is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Mishandeling

UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart vonden in een horecagelegenheid aan de Zadelstraat ongeregeldheden plaats waarbij een medewerker met glas werd gestoken.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie de melding binnen dat een groep klanten zich onrustig gedroeg. Daar aangekomen bleek dat een de klanten een medewerker met een stuk bierglas het hoofd van een medewerker verwond had. De verdachte was kort daarvoor vertrokken. De verwondingen van de 49-jarige medewerker werd door ambulancepersoneel verzorgd. De politie onderzoekt het incident.

Verkeersongeval onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond 13 maart vond op de Lomanlaan een verkeersongeval plaats met materiële schade. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.40 uur ontving de politie de melding van het ongeval. Op de Lomanlaan was een persoon tegen twee geparkeerde autos gereden. De bestuurder, een 49-jarige man uit Utrecht, bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 625 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Buscontroleur geslagen

UTRECHT Zaterdagmiddag 13 maart heeft een passagier een controleur op een bus geslagen. De jongen is aangehouden.

Omstreeks 17.55 uur kreeg de politie de melding dat controleurs in een bus op de Wolgadreef een jongen vasthielden. Deze jongen had een van de controleurs tijdens de uitoefening van zijn werk in het gezicht geslagen. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, is door de agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Vanwege zijn verzet hiertegen, was het noodzakelijk hem in een nekklem te houden. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hoge snelheid

UTRECHT Zaterdagavond 13 maart heeft de politie een man die met zeer hoge snelheid over de A2 reed, aangehouden.

De verdachte reed omstreeks 20.30 uur met 148 km/u (reeds gecorrigeerd) over de A2 waar 90 km/u wegens wegwerkzaamheden toegestaan is. De 46-jarige verdachte is afkomstig uit België en kreeg vervolgens een transactie van 400 euro aangeboden die hij direct voldeed.

Brandstichting voertuig

UTRECHT Zaterdagavond 13 maart is op de Margaretha van Parmadreef een voertuig in brand gevlogen. De politie vermoedt brandstichting en verzoekt getuigen zich te melden.

Omstreeks 20.10 uur kregen politie en brandweerd de melding over het brandende voertuig binnen. De brand werd snel geblust en vanwege de locatie van de brand wordt brandstichting vermoed. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.