Politie Gelderland-Zuid

Grote alcoholcontrole

Nijmegen, 14-03-2010 o Van zaterdagavond tot zondagochtend rond zes uur hield het Team Verkeershandhaving een alcoholcontrole aan de General James Gavinweg in Nijmegen. Bijna 900 passanten werkten mee en legden een blaastest af.

Bij veertien van de 890 bestuurders bleek het alcoholpercentage te hoog, deze resultaten lagen tussen de 150 (bij een beginnend bestuurder) en 570 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Zes van hen waren beginnend bestuurder waarvan drie beginnende bestuurders ook nog eens zonder rijbewijs reden.

Verkeersveiligheid
In het kader van de algemeen geldende verkeersveiligheid werd er door de verkeersagenten ook op overige overtredingen gelet. Verschillende bestuurders kregen een bekeuring, onder andere voor het niet dragen van de gordel, het niet dragen van een helm en het niet hands-free bellen. Daarnaast werd drie maal de snelheid overtreden waarvan één maal met een overschrijding van meer dan 50 kilometer per uur. Van deze persoon werd ter plaatse het rijbewijs ingevorderd. (13)

Laatst gewijzigd 14-03-2010 12:59 | © Regio Gelderland-Zuid |