Politie Gelderland-Midden

Motorrijder gewond na val

Publicatiedatum: 14-3-2010 13:27:18

WESTERVOORT - Zaterdagmiddag 13 maart rond 15.00 uur is een 58-jarige man uit Loo gewond geraakt nadat hij met een motor ten val was gekomen op de Mollevite in Westervoort.
De man had een testrit gemaakt met de motor van een klant die bij hem in reparatie stond, omdat deze een vreemd geluid produceerde. Daarbij kwam de man om onduidelijke redenen ten val. Hij liep hierbij verwondingen aan zijn hoofd op en schaafwonden aan armen en benen. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. (027969)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Twee mannen aangehouden

Publicatiedatum: 14-3-2010 13:26:37

EDE - Op zondag 14 maart omstreeks 04.00 uur, heeft de politie een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26-jarige man uit Ede aangehouden.
Surveillerende agenten zagen de mannen op een scooter rijden op de Edeseweg in Bennekom.
De scooter voerde geen verlichting en de mannen droegen geen helm. Ook was de scooter niet voorzien van een kentekenplaat. Daarop besloten de agenten een controle uit te voeren. De mannen stopten echter niet en gingen er vandoor. De agenten zetten vervolgens de achtervolging in. Hierbij vertoonde de scooter roekeloos rijgedrag door onder meer tegen de rijrichting in te rijden. De agenten konden de scooter op de Klinkerbergerweg uiteindelijk klemrijden, waardoor deze ten val kwam. Vervolgens zagen de agenten dat er naast de twee mannen ook nog een vrouw op de scooter zat. De 21-jarige man werd direct aangehouden. De Edenaar wilde zich onttrekken aan zijn aanhouding en rende weg, het station van Ede in. Omdat de man weigerde zich over te geven waren de agenten genoodzaakt pepper-spray in te zetten. Vervolgens kon de man in het station van Ede worden aangehouden. De vrouw had verwondingen opgelopen aan haar hand en werd door ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis is Ede. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De scooter is in beslag genomen.
(028158)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053