Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 14-03-2010

Politie pakt tweetal op voor diefstal fiets

NIEUWENDIJK - De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur bij een oprit van de Rijksweg de A27 twee jongens van 16 en 19 jaar, afkomstig uit Sliedrecht aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de jongens zich bij een bushalte waar diverse fietsen gestald stonden verdacht gedroegen. Eén van hen zat op dat moment op een fiets en de andere was bezig het slot van een andere fiets te forceren. De agenten spraken het tweetal aan. Beiden konden geen fietssleutel overdragen waarop ze mee mochten naar het bureau.

Politie arresteert Werkendammer na vernieling ruit

WERKENDAM - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur een 36-jarige inwoner uit Werkendam aangehouden voor vernieling. Gewaarschuwde agenten namen een kijkje bij een woning op de Ereprijs en troffen een kapotte ruit aan bij het huis van een 94-jarige man. Na diverse gesprekken bleek dat de 36-jarige uit woede de ruit vernield had. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, was in de veronderstelling dat de woning toebehoorde aan de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. Dit bleek niet te kloppen. De verdachte is
overgebracht naar het bureau waar hij de vernieling bekende.

Woninginbreker slaat hond

ANDEL - De politie onderzoekt een woninginbraak die gisteravond tussen 18.00 uur en 21.00 uur plaats vond op de Hoge Maasdijk. Tijdens de inbraak werd een hond vermoedelijk mishandeld. De daders gingen er met onder andere de kluis vandoor.

Via het balkon van de woning lukte het de inbreker(s) het pand binnen te komen. Alle ruimtes op zowel de eerste verdieping als de begane grond werden doorzocht. In het huis waren tijdens de inbraak twee honden aanwezig. De daders hebben vermoedelijk één van de honden met een voorwerp geslagen. De politie roept getuigen op die mogelijk iets gezien hebben contact op te nemen via 0900-8844. De 58-jarige bewoner deed aangifte. Vandaar stellen agenten een buurtonderzoek in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-03-2010 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |