Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg

Tilburg, 14-03-2010

Politie verricht 5 arrestaties in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. Er werden in totaal 5 arrestaties verricht voor onder andere belediging en niet voldoen aan bevel of vordering. Op het Pieter Vreedeplein hebben agenten tegen 03.00 uur twee 19-jarige Tilburgers aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beiden hadden een 24-jarige plaatsgenoot op straat mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij onder andere zwellingen in het gezicht op. Naast de
arrestaties kregen 14 centrumbezoekers een bekeuring voor
uiteenlopende zaken, zoals wildplassen, het hebben van alcohol op straat en fout parkeren.

Vriend opgepakt voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in het centrum een 46-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van
mishandeling van zijn 45-jarige vriendin. De verdachte is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten namen rond 22.30 uur poolshoogte bij de woning na een
ontvangen melding van huiselijk geweld. Getuigen hadden gezien dat de man zijn vriendin buiten de woning op de meerdere keren schopte en sloeg. In het pand trof de politie de man en het slachtoffer aan. De verdachte werd ambtshalve gearresteerd.

Actieve veelpleger gepakt tijdens winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 19.15 uur in een
supermarkt aan het Pater van den Elsenplein een 36-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man in de winkel goederen in zijn broeksband stopte. Bij het verlaten van de zaak sprak de medewerker hem daarover aan en informeerde de politie. De verdachte, die bij de politie te boek staat als een zeer actieve veelpleger werd volgens protocol op het bureau in verzekering gesteld.

Nichtjes winkelen proletarisch

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een warenhuis in de Heuvelstraat twee vrouwen, nichtjes van elkaar, van 20-jaar, afkomstig uit Tilburg en Frankrijk aangehouden. De politie werd gealarmeerd nadat een medewerkster van de winkel zag dat het tweetal de paskamers zonder goederen verliet. De vrouwen hadden van diverse kledingstukken de alarmlabels verwijderd en wilden de goederen met een waarde van 140 euro wegnemen. De medewerkster stak daar een stokje voor.

Dronken Pool botst tegen twee geparkeerde auto's

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 17.00 uur in de
Churchilllaan een 21-jarige Poolse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man die een auto bestuurde verloor in de Churchilllaan de macht over het stuur en botste met zijn auto tegen twee geparkeerde auto's. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat de Pool 705 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij de avond daarvoor anderhalve liter wodka te hebben gedronken.

Rookmelder wekt bewoners bij brand in woning

TILBURG - Alarmering via rookmelders zorgden er vannacht voor dat de bewoners van een woning aan het Riddershof tijdig hun woning konden verlaten. Rond 03.30 uur brak er brand uit in de woning. De bewoners, een man van 51, zijn 43-jarige vrouw en hun drie kinderen van 11, 15 en 16 jaar konden zich tijdig in veiligheid brengen door de woning te verlaten. Passerende jeugd belden de alarmdiensten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het gezin werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Bewoners met inhalatieproblemen bij brand in woning

TILBURG - Vanmorgen tegen 11.00 uur ontving de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een brand in een benedenwoning van een appartementencomplex aan de Europalaan. Ter plaatse zagen de agenten een hevige rookontwikkeling in het complex waarin 8 woningen
gesitueerd zijn. Uit voorzorg werden de bewoners van zowel de acht woningen als van vier naastgelegen woningen uit huis gehaald. De brandweer startte direct met bluswerkzaamheden. Door de
rookontwikkeling hadden zes bewoners van het complex
inhalatieproblemen. Zij zijn overgebracht naar het Twee steden Ziekenhuis en het Elisabeth Ziekenhuis. Nadat de brandweer het sein brandmeester gegeven had stelde zij een onderzoek in de woning in waar de brand uitbrand. Dit onderzoek wees uit dat de brand vermoedelijk ontstaan is in de koelkast. De bewoners van de vier naast gelegen woningen mochten na het sein brand meester terug hun huis in. De bewoners (8 woningen) van het blok waar de brand ontstaan is mogen nog niet terug hun huis in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-03-2010 14:02 | © Regio Midden en West Brabant |