Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 14-03-2010

Politie en partners slaan handen ineen tijdens verkeerscontrole

BREDA - Agenten van het politieteam Breda zuid - Oost hebben samen met verschillende partners gisteren een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. De Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer, de ANWB, inspectie Verkeer & Waterstaat en de vreemdelingenpolitie sloegen met de politie de handen ineen en controleerden tussen 10.30 uur en 17.30 uur het verkeer op de Claudius Prinsenlaan. Het doel van de controle was de verkeersveiligheid te verhogen.

In totaal werden 222 voertuigen aan de kant gezet. Agenten deelden in totaal 26 bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken zoals het niet handsfree bellen, technische mankementen en het niet dragen van de autogordel. De belastingdienst scande 2200 voertuigen, namen er 7 van in beslag en inde voor een totaalbedrag van 6400 Euro aan openstaande vorderingen. Medewerkers van de ANWB hielpen 21 automobilisten met defecte verlichting. Deze bestuurders kregen geen bekeuring. Personeel van de inspectie van Verkeer & waterstaat controleerde controleerden onder andere een autobus en de rittenstaten 17 taxi's

Politie spreekt van een rustige en gezellige sfeer in het
uitgaansgebied

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een rustige en gezellige sfeer. Er werden twee arrestaties verricht. Vier centrumbezoekers kregen een bekeuring.

Een 17-jarige centrumbezoeker uit Oosterhout mocht mee naar het bureau nadat een portier van een horecagelegenheid aan de Visserstraat bij hem een mes had aangetroffen. Een 18-jarige Bredanaar voldeed niet aan bevel of vordering nadat agenten hem gevraagd hadden te vertrekken. De man wilde in de Adriaan van Bergenstraat de confrontatie aangaan met een andere bezoeker nadat de politie een opstootje gesust had. Ondanks diverse waarschuwingen vertrok de Bredanaar niet. Tijdens de
aanhouding verzette hij zich. De politie gebruikte geweld om hem onder controle te krijgen.

Bredanaar mishandelt man in horecagelegenheid

ETTEN - LEUR - De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur bij het Trivium een 21-jarige Bredanaar aangehouden. Beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid meldden dat de 21-jarige in het
etablissement een 28-jarige man uit Hoogerheide had mishandeld. De Bredanaar zou met een fles op het hoofd van het slachtoffer geslagen hebben nadat het slachtoffer hem had aangesproken over zijn rookgedrag in de gelegenheid .De 28-jarige liep door de klap verwondingen opliep. De politie rekende de verdachte in. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie pakt partner op voor huiselijk geweld

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 22.30 uur een 30-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vrouw te hebben mishandeld bedreigd. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer die in scheiding ligt met de verdachte kreeg
gisteravond nadat ze diverse dreig-smsjes van hem ontvangen had woorden met de verdachte. Tijdens de woordenwisseling greep de man haar bij haar keel en schopte haar. Het lukte de vrouw weg te komen en de politie te informeren. Die troffen hem lopend in de
Loevesteinstraat aan.

BREDA - In een woning in Breda heeft de politie gisteravond een 53-jarige Bredanaar aangehouden. Zijn 38-jarige vrouw deed aangifte. Ze vertelde dat haar partner haar tijdens een woordenwisseling in het gezicht had geslagen. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisterochtend rond 10.30 uur een 21-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor bedreiging en
mishandeling van zijn 37-jarige vriendin. Dit gebeurde in de woning van de vrouw. Tijdens het gesprek wat de agenten met haar voerden blijkt dat ze tijdens haar relatie structureel het slachtoffer is van mishandeling. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Aan hem wordt een huisverbod uitgereikt.

Politie treft imitatievuurwapen aan in kofferbak

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 22.45 uur op de
Markendaalseweg een 40-jarige automobilist uit Breda aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de auto nadat bij navraag bleek dat de eigenaar boetes open had staan. De bestuurder, de 40-jarige bleek de eigenaar van de auto te zijn. In de kofferbak van de auto vond de politie een niet van echt te onderscheiden imitatievuurwapen. Het wapen is in beslag genomen. Tijdens de aanhouding verzette de man zich. Het lukte de agenten na korte tijd hem onder controle te krijgen.

Politie rekent zoon in na mishandeling ouders

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisreravond tegen 20.00 uur een
29-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 60-jarige vader en 58-jarige moeder te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten spoedden zich gisteravond naar de woning van de slachtoffers na een ontvangen melding van huiselijk geweld. In de brandgang achter het huis troffen ze de slachtoffers aan. Ze vertelden dat hun
29-jarige zoon, die in de woning was hun beiden tegen het hoofd had geslagen. Na de mishandeling duwde de verdachte zijn moeder de woning uit waarbij ze ten val kwam. De politie heeft vervolgens contact gezocht met de verdachte waarop hij aangehouden werd.

Winkeldievegge slaat medewerkster

BREDA - De politie heeft gistermiddag in de Roeselarestraat een 44-jarige Bredase vrouw aangehouden voor diefstal met geweld. De vrouw had bij een supermarkt aan de Moerwijk voor een totaalbedrag van 140 euro aan goederen weggenomen. Nadat ze daarover door een 19-jarige medewerkster werd aangesproken, sloeg ze het personeelslid en vluchtte weg. Agenten troffen haar korte tijd later aan in de Roeselarestraat. Ze is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie houdt alcoholcontrole na voetbalwedstrijd

BREDA - De politie heeft gisteren, na afloop van de voetbalwedstrijd NAC - Groningen het verkeer op alcohol gecontroleerd. In totaal werd er van 259 bestuurders van voertuigen op straat een indicatieve blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat zes bestuurders teveel alcohol gedronken hadden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Vuurwerk mogelijk aanleiding tot brand in school

BREDA - Brandweer en politie spoedden zich gisteravond naar een school aan 't Blok nadat er meerdere meldingen binnen gekomen waren van een brand. Ter plaatse bleek dat er een brand op het dak van een school woedde. Omwonenden vertelden de agenten kort voor de brand, knallen van vermoedelijk vuurwerk gehoord te hebben. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft de brand kunnen beperken tot alleen op het dak. De dakbedekking en omranding raakten beschadigd. Vandaag zal Salvage het nodige schoonmaakwerk verrichten. Maandag zal de school weer toegankelijk zijn voor de kinderen.

Bewoners slachtoffer van overval in woning

ZUNDERT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een woning die vanmorgen rond 04.30 uur plaats gevonden heeft op de Meirseweg. De bewoners, een 59-jarige man en zijn
59-jarige vrouw werden vanmorgen opgeschrikt toen een onbekende man met bivakmuts hun slaapkamer binnendrong. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij geld. Korte tijd later voegde zich een tweede dader bij hem. Beide mannen dwongen het echtpaar de slaapkamer te verlaten. De slachtoffers verplaatsten zich naar beneden alwaar ze werden opgesloten in een kast. De daders vertrokken met onder andere een onbekend geldbedrag. Het lukte de slachtoffers zich rond 05.00 uur te bevrijden. De politie werd gealarmeerd die zich ter plaatse spoedde. Ze ving de slachtoffers op en stelde een uitgebreid onderzoek in. De technische recherche bekijkt de woning op sporen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets weten of gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-03-2010 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |