Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 14 maart

Heiloo, 14-03-2010 o 15.30 uur

Getuige skimmen gezocht

Heiloo, zaterdag 13 maart 2010.

De politie in Heiloo is op zoek naar een man die op zaterdagochtend omstreeks 9.00 uur getuige is geweest van het plaatsen van skimapparatuur bij een pinautomaat van de Fortisbank aan de Raadhuisweg. Hij was samen met een andere man een belangrijke getuige van dit misdrijf. De man zou hebben gezien dat de verdachten in een Poolse auto stapten. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief).

De politie heeft de skimapparatuur weggehaald en is direct een onderzoek gestart.

Grote brand landbouwschuur

Schagerbrug, zaterdag 13 maart 2010.

Omstreeks 16.45 uur brak brand uit bij een schuur die hoort bij een landbouwbedrijf aan de Korte Ruigeweg. Het vuur wakkerde door de wind snel aan waardoor de brand zeer groot werd. Brandweerkorpsen uit Schagen, Zijpe, Julianadorp, Den Helder, Niedorp en de Schermer rukten uit om de brand te bestrijden. Deze inzet was met name nodig wegens de lastige waterwinning in het gebied. Daarnaast kon door de snelle opschaling van de brand worden voorkomen dat het naastgelegen woonhuis vlam zou vatten. De schuur brandde volledig uit. Een tweede schuur van de buren raakte zwaar beschadigd. Om 18.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog tot 21.30 uur bezig geweest met het nablussen.

Omdat het dak van de schuur uit asbest platen bestond, is in het land achter het bedrijf asbest in het land terecht gekomen. De Milieudienst zorgt ervoor dat de asbest wordt opgeruimd. De provinciale weg N248 is enkele uren afgezet geweest. Net als de Korte Ruigeweg. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Drankrijders

Heiloo, zaterdag 13 maart 2010.

Op de A9 is rond 00.15 uur een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zaterdag 13 maart 2010.

Op de Oostdijk is een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Castricum, zaterdag 13 maart 2010.

Een 29-jarige man uit Beverwijk is om 1.40 uur aangehouden op de Bloemen op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zondag 14 maart 2010.

Op de Rustenburgerweg is om 3.20 uur een 34-jarige man uit Hensbroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zondag 14 maart 2010.

Op de Zuiderweg is om 3.40 uur een 37-jarige man uit Slootdorp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Ook had hij zijn rijbewijs, dat hij moest inleveren, niet bij zich. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en maandag moet hij zijn rijbewijs inleveren. Dan krijgt hij de auto die de politie tijdelijk in beslag nam, weer terug.

Alkmaar, zaterdag 13 maart 2010.

Om 3.30 uur is op de Fritz Conijnlaan een 22-jarige man uit Egmond-Binnen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was vergeten de verlichting van zijn auto aan te doen, hierop werd hij aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dirkshorn, zondag 14 maart 2010.

Op de Middenweg is om 4.20 uur een 20-jarige man uit Noordbeemster aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hoorn, zondag 14 maart 2010.

Rond 6.00 uur is op de Grevelingenweg een 19-jarige man uit Grootebroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij botste tegen een boom en kwam zo tot stilstand. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnnend bestuurder, ruim vijf keer teveel had gedronken. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles (zoals van het VHT) maar vooral ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol. Helaas bleek ook dit weekend tijdens vele alcoholcontroles dat veel mensen toch met drank op achter het stuur zitten. Een vrouw in Egmond aan Zee raakte zelfs gewond doordat ze werd aangereden door een beschonken automobilist.

Enkhuizen, zaterdag 13 maart 2010.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn tussen 21.30 en 00.30 uur 164 bestuurders op het Westeinde gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een persoon bleek teveel te hebben gedronken (260 ug/l terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan). Deze persoon kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hoorn, zondag 14 maart 2010.

Tussen 1.30 en 4.00 uru is op de Willemsweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 49 gecontroleerde bestuurders bleken drie personene teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 13 maart 2010.

Op het Keern is tussen 1.15 en 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 205 gecontroleerde bestuurders hadden zeven personen teveel gedronkne. Zij kregen alleen een rijverbod. De hoogste score was 570 ug/l, dat is ruim 2,5 keer teveel want 220 ug/l is de maximaal toegestane hoeveelheid. Deze persoon kreeg behalve het proces-verbaal voor het rijden onder invloed ook een verbaal voor het negeren van een stopteken.

Wervershoof, vrijdag 12 maart 2010.

Op de markerwaardweg is tussen 21.15 en 00.15 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 425 gecontroleerde bestuurders bleken twee personen teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod.

De Waal, zondag 14 maart 2010.

Op de Oosterendweg is tussen 00.30 en 2.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 27 bestuurders bleek niemand teveel te hebben gedronken. De controle werd later gehouden bij de rontonde aan het Schilderend. Vier personen die moesten blazen doorstonden de test. Ook in Den Burg zijn enkele bestuurders gecontroleerd. Ook hier waren geen overtreders.

Harenkarspel, vrijdag 12 maart 2010.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Veilingweg 56 personen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Twee personen hadden teveel gedronken. Een van hen was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zaterdag 13 maart 2010.

Tussen 22.00 en 5.00 uur zijn 119 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een persoon, een beginnend bestuurder, bleek teveel te hebben gedronken. Zoveel zelfs dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hensbroek, vrijdag 12 maart 2010.

Op de Dorpsweg en op verschillende locaties in onder andere Obdam, De Goorn, Ursem en Avenhorn zijn in totaal 20 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een van hen bleek ruim drieeneenhalf keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Westwoud, zaterdag 13 maart 2010.

Op de Zittend is tussen 15.00 en 23.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 22 bestuurders bleek een persoon teveel te hebben gedronken. Die kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Alkmaar, zondag 14 maart 2010.

Op de Nieuweschermerweg is om 8.00 uur een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Fietser in aanrijding met beschonken automobilist

Egmond aan Zee, zaterdag 13 maart 2010.

Een 57-jarige vrouw uit Egmond aan Zee is gewond geraakt bij een aanrijding op de Zeeweg. De vrouw fietste rond 20.00 uur op de Zeeweg richting zee. De automobilist, een 23-jarige man uit Egmodn aan Zee, reed op dezelfde weg. De vrouw week uit naar links, vermoedelijk om af te slaan. De man in de auto kon haar niet meer ontwijken en kwam in botsing met de vrouw. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De vrouw is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidsduivel

Andijk, zaterdag 13 maart 2010.

Op de Dijkgraaf grootweg is om 2.00 uur een 20-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden omdat hij veel te hard reed. De man reed met snelheden die varieerden tussen den 140 en 160 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Ook bleek de man, een beginnend bestuurder, teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie gewonden bij aanrijding

Heerhugowaard, zaterdag 13 maart 2010.

Bij een aanrijding tussen twee autos zijn drie personen gewond geraakt. Een 76-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef reed rond 20.00 uur over de N242 uit de richting van de A9. Voor haar van rechts kwam een 35-jarige man uit Heerhugowaard aanrijden, hij wilde linksaf slaan. Op dat moment onstond er een aanrijding tussen de twee voertuigen. Volgens getuigen die naast en achter de man stonden had hij groen licht. Dit moet betekenen dat de vrouw door rood is gereden.

De vrouw, de man en een inzittende, een 19-jarig meisje, raakten gewond en zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De verkeersongevallenanalisten van de politie zijn een onderzoek gestart.

Dader en slachtoffer van aanranding gezocht

Schagen, zaterdag 13 maart 2010.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was een 17-jarige jongen uit Schagen getuige van een aanranding van een meisje. Hij liep door het Mondriaanpark en zag dat een meisje werd lastig gevallen door een jongen. Een deel van de kleren van het meisje was haar van het lijf gescheurd. De jongen greep in en gaf de aanvaller van het meisje een aantal klappen. Daarop zijn zowel het meisje als de dader weggerend. Het is niet bekend of ze dezelfde kant op renden. De politie is op zoek naar de dader en ook naar het slachtoffer. De dader is ongeveer 1.80 meter lang, is blank en ongeveer 20 jaar oud. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schagen (t: 0900 8844).

Huiselijk geweld en hennep

Alkmaar, zaterdag 13 maart 2010.

Omstreeks 6.00 uur is een 20-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van haar vriend, een 41-jarige man uit Alkmaar. De man liep verwondingen op aan zijn hand. De vrouw ging door het lint bij haar aanhouding en verzette zich hevig. Hierbij verwondde zij een agente. Ook daarvoor krijgt de vrouw een proces-verbaal.

De man werd kort na haar aanhouding aangehouden op verdenking van het bezit van een hennepkwekerij. In de woning van het stel trof de politie een kwekerij van 80 tot 100 planten aan. Alle spullen zijn in beslag genomen en zijn vernietigd. De man krijgt een proces-verbaal.

Verdachte mishandeling taxichauffeur aangehouden.

Den Helder, zondag 14 maart 2010.

De politie heeft rond 2.00 uur een 36-jarige man uit Den Helder aangehouden ter hoogte van de taxistandplaats bij het NS station. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 56-jarige taxichauffeur.

De chauffeur is rond 1.30 uur mishandeld op de Beatrixstraat. De verdachte had geen geld bij zich waarop de chauffeur hem naar een pinautomaat bracht. Toen bleek dat de man niet van plan was iets te betalen en de chauffeur hier iets van zei, werd de man agressief. Hij sloeg de chauffeur meerdere keren in zijn gezicht. Ook vernielde de man het interieur van de taxi. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Onrustig bij café

Noord-Scharwoude, zaterdag 13 maart 2010.

Na een vechtpartij bij een café aan de Dorpsstraat is een 43-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Agenten waren hier naartoe gekomen omdat er binnen een vechtpartij was geweest. De verdachte schold agenten uit en bemoeide zich met het politiewerk. Ook belemmerde hij de agenten hun werk goed uit te kunnen voeren. Bij zijn aanhouding bleek dat de man nog een aantal boetes had openstaan.

Beschonken met invalidenwagen de snelweg op

Oudendijk, zondag 14 maart 2010

Agenten stonden wel heel raar te kijken toen ze om 3.20 uur op de A7 ter hoogte van Oudendijk een invalidenwagen zagen rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Uit de ademanalyse bleek dat de verdachte, een 36-jarige man uit Wognum, ruim drie keer teveel gedronken had. Een levensgevaarlijke combinatie.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachte mishandeling aangehouden

Den Helder, zaterdag 13 maart 2010.

Rond 19.00 uur is een 28-jarige man uit Den Helder mishandeld door een 24-jarige man uit dezelfde woonplaats. De man werd op de Emmastraat in zijn rug gestoken door de verdachte. De verdachte is kort daarna aangehouden en in verzekering gesteld.

Het slachtoffer was bij zijn ouders op visite toen de verdachte, een familielid, langskwam. De twee kregen ruzie en er ontstond een vechtpartij. Tijdens de vechtpartij is het slachtoffer met een mes gestoken in zijn rug. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2010.

Bij een gerichte controle op het voorkomen en aanpakken van fietsendiefstallen is om 20.00 uur een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Surveillerende agenten zagen dat de jongen er met een fiets die bij het winkelcentrum in De Mare gestald stond vandoor ging. Zij konden hem kort daarna aanhouden. Ook werd een man aangehouden die rondreed op een fiets met doorgeslepen slot. Het framenummer was onleesbaar gemaakt. Zijn gegevens waren op het moment van het publiceren van dit bericht nog niet bekend. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

Hoorn, zondag 14 maart 2010.

Rond 2.20 uur zijn twee mannen uit Hoorn, 18 en 20 jaar aangehouden omdat ze inschopten op een nog onbekend jongen. Agenten hielden toezicht bij op de Holenweg omdat bij een sportcentrum een groot feest werd georganiseerd. Zij zagen dat een nog onbekende jongen op de grond lag en werd geschopt door de twee verdachten. Ze grepen in en hielden de twee mannen aan. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer wordt verzocht zich te melden bij de politie in Hoorn (0900 8844).

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 13 maart 2010.

Een 25-jarige man uit Hoorn is omstreeks 5.00 uur aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. De vrouw is meerdere keren geslagen door de man. Hij heeft de deur ingetrapt om haar woning binnen te komen. De politie kon hem al snel aanhouden en nam hem mee naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld.

Huisvredebreuk

Hoorn, vrijdag 12 maart 2010.

Rond 15.00 uur is een 29-jarige man uit Hoorn aangehouden voor een winkel aan de Grote Beer. De man had zich vervelend gedragen in de winkel en werd gevraagd de winkel te verlaten. Hem werd de toegang tot de winkel geweigerd, maar dit verbod negeerde hij. Hij werd agressief en werd door vijf personen in bedwang gehouden toen de politie arriveerde. Ook bij zijn aanhouding door de politie bleef de man zich verzetten.

Getuigen zware mishandeling gezocht

Alkmaar, dinsdag 9 maart 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op dinsdag 9 maart tussen 15.00 en 15.30 uur op de Verdoesstraat in Alkmaar. Een 15-jarige jongen is door de onbekende bestuurder van een witte bestelbus mishandeld omdat hij een snoepje tegen de bus had gegooid. Bij de mishandeling liep het slachtoffer een gebroken arm op. De verdachte is licht getinte man van ongeveer 30 jaar oud en op de bestelbus zaten rode letters. De jongen fietste over de Juliana van Stolberglaan toen de bus achter hem aan reed. De bestuurder stape uit en schreeuwde naar de jongen. Hij gooide de jongen op de grond en schopte hem hard. Eventuele getuigen of mensen die weten om wie het gaat worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 8844.