KNHS

Nederlandse springruiters houden goed huis in Warschau 14 maart 2010

WARSCHAU (KNHS) - De Nederlandse springruiters hebben op het driedaagse CSI van Warschau alle hoofdprijzen van de Poolse hoofdstad binnengehaald. Jur Vrieling (Holwierde) won met Coasting de openingsrubriek en schreef met Wadro's Nerina de wereldbeker kwalificatie van de Oost-Europese league op zijn naam. Susan Tepper (Winschoten) won op zondagmiddag met Alwin Z haar tweede achtereenvolgende de Grote Prijs. Twee weken geleden won ze in het Noorse Vestfold met Sensation haar eerste internationale GP. Peter Geerink (Gelselaar) zegevierde in de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs met Rapide Viando SFN. De finale van de Lichte Tour schreef deze ruiter zondagochtend met dit paard ook op zijn naam.

Daarnaast was Geerink met Scotch tweede in de wereldbekerkwalificatie op zaterdag en eindigde hij als vijfde met Scotch in de Grote Prijs. "Ik denk niet dat we het komende jaar weer welkom zijn in Warschau. We hebben alle hoofdprijzen hier binnengehaald. Het is echt onvoorstelbaar. Suzanne Tepper won twee Grote Prijzen achter elkaar en onze stal won in Vestfold en nu in Warschau de vier belangrijkste wedstrijden. We krijgen regelmatig les van bondscoach Rob Ehrens en van Johan Heins. Juist de kleine kneepjes die zij ons bijbrengen helpen ons een enorm stuk vooruit. Het is ook net of nu alles van een leien dakje loopt, want het eerste paard van Suzanne is Sensation. Dit paard raakte op de eerste dag van het CSI Warschau licht geblesseerd en daarom hebben we Sensation rust gegeven. Dat ze met Alwin Z van start is gegaan ging meer onder het motto van 'kijken wat er van komt'. Er waren zes combinaties foutloos. De snelste tijd werd gereden door de Duitse ruiter André Schröder met Ontario, maar hij tikte twee balken af. Peter Geerink was ook sneller dan Suzanne, maar ook hij maakte een fout en werd daardoor vijfde. Suzanne reed een bekeken rit. Niet echt snel, maar wel met een goed basistempo en fouten vermijdend en daarmee won ze! Ik zelf werd met Emmerton VDL tiende, maar wat een weekeinde voor ons", aldus Jur Vrieling, die voor een Groninger uiterst spraakzaam was.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csiwarszawa2010.pl

Uitslag Big Round finale (zo):


1) Suzanne Tepper (Winschoten) - Alwin Z - 0 / 36.35
2) Tiit Kivsild (Est) - Torrero - 0 / 37.90
3) Andrezej Gloskowski (Pol) - Imequl - 0 / 39.16 5) Peter Geerink (Gelselaar) - Scotch - 4 / 35.75 10) Jur Vrieling (Holwierde0 - VDL Emmerton (Emilion x Nimmerdor) - 4

Uitslag Small Round finale (zo):


1) Peter Geerink - Rapide Viando SFN (Heartbreaker x Concorde) - 0 / 29.81

2) Mcsiwoj Kiecori (Pol) - Viktor - 0 / 30.68
3) Hanno Ellermann (Est) - Poncorde (Concorde x Burggraaf) - 0 / 30.85 11) Jur Vrieling - Coasting - 4 / 30.50

Uitslagen zaterdag staan helaas niet op website

Uitslag WB kwalificatie Oost-Eurpese League:


1) Jur Vrieling - Wadro's Nerina

Uitslag kwalificatie Big Round (vr):


1) Peter Geerink - Rapide Viando SFN - 0 / 51.42
2) Peter Geerink - Scotch - 0 / 53.37

3) Suzanne Tepper - Alwin Z - 0 / 54.27

14) Jur Vrieling - VDL Emmerton - 4 / 53.44

Uitslag kwalificatie Small Round (vr):


1) Jur Vrieling - Coasting - 0 / 55.00

2) Michael Kolz (Dui) - Graf Calypso - 0 / 57.65
3) Karolina Ferenstein (Pol) - Paradoks - 0 / 59.20