Opening Theaterschool in West-Friesland door musicalster Perry Dosset


GROOTEBROEK, 20100314 -- Aan de Zesstedenweg 46 te Grootebroek opent op zondag 14 maart 2010 de nieuwe Theaterschool Joost van Eijk-Art haar deuren. Om precies 13 uur knipt de bekende musicalster Perry Dosset het lint door. Iedere dans- zang- en musicalliefhebber is welkom om korte lessen te volgen en een optreden van zangstudenten van Joost bij te wonen. Joost van Eijk gaf de laatste 8 jaar les op de Frank Sanders Akademie.

De lessen van Joost
Joost geeft zeer gevarieerde danslessen van klassiek, streetdance, musical tot jazz. Zanglessen beginnen met de klassieke basis en kun je volgen als voorbereiding op een auditie of omdat je wilt leren zingen. Joost:" Lesgeven is mijn passie. Of het nu lessen voor beginners zijn of het begeleiden van afgestudeerde dansers naar een auditie. Het is een uitdaging om het beste in een leerling naar boven te halen. Dat is hard werken, maar ook fun, want dans en zang zijn meer dan alleen expressieve kunstvormen".

De docent Joost
Als vaste docent gaf Joost vele jaren les op de balletschool van Barrie Stevens en de Frank Sanders Akademie. Hij was verbonden als gastdocent aan de Rotterdamse Dansacademie, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en gaf veel masterclasses en workshops in binnen- en buitenland. Ook maakte hij choreografieën voor balletgezelschappen en afstudeervoorstellingen.

De danser Joost
Na zijn opleiding aan de Scapino Dansacademie en een klassieke zangopleiding danste en zong Joost van Eijk in vele musicals en theatervoorstellingen. Chicago, Aïda, West Side Story,Ballet van Vlaanderen , Jazzdance-Company Colors, het is maar een beknopte opsomming van de vele voorstellingen en dansgezelschappen waarvan Joost deel uitmaakte.

Leerlingen van Joost
Joost geeft lessen aan beginners, dansstudenten en professionals. Hij begeleidt leerlingen voor audities aan HBO academies en musicals. Leerlingen van Joost werden aangenomen bij de Herman Brood Academie, de Fontys Hogescholen en de Frank Sanders Akademie. Leerlingen zijn , of waren te zien in de musicals Joseph, Kruistocht in Spijkerbroek en Les Misérables.


Theaterschool Joost van Eijk-Musical-Art-dance
Zesstedenweg 46 te Grootebroek
www.joostvaneijk-art.nl





ingezonden persbericht