Gemeente Uithoorn

Uithoorn, schoont op - De Week van Nederland Schoon: grote schoonmaak in Uithoorn

11 februari 2010

Van 15 tot en met 20 maart is het weer zover: de achtste editie van de Week van Nederland Schoon. Gemeente Uithoorn doet ook dit jaar mee en organiseert op verschillende locaties schoonmaakacties. U kunt ook meehelpen! Hoe? Dat leest u hieronder.

Schoonmaakacties

Zwerfafval is een grote ergernis voor veel inwoners. De Week van Nederland Schoon is het moment om zwerfafval aan te pakken. Dan zet de gemeente zich extra in voor het schoonmaken van Uithoorn. Als afsluiting van deze week is zaterdag 20 maart de Landelijke Opschoondag: dé dag waarop in heel Nederland bewoners, verenigingen en ondernemers de handen uit de mouwen steken om hun gemeente een stuk schoner te maken.

Vorig jaar hebben ruim 1000 inwoners geholpen met deze grote schoonmaak. Scholen hebben toen de Uithoornse straten schoongemaakt. Ook drijfafval in de Amstel en afval rond het Zijdelmeer is opgeruimd.

Dit jaar wil de gemeente het succes van afgelopen jaar evenaren en roept ook nu weer uw hulp in.

Hoe doet u mee? Poster: nederland schoon

Het staat u vrij een actie te bedenken, zolang het maar om een schoonmaakactie gaat. Een grote of kleine actie, in de directe omgeving of elders, er is veel mogelijk. U kunt deze actie plannen op zaterdag 20 maart tijdens de Landelijke Opschoondag.

Het is ook mogelijk om op een andere dag in de Week van Nederland Schoon aan de slag te gaan.

Via onderstaande contactgegevens kunt u contact opnemen met de gemeente of opbouwwerker. In overleg plannen we uw actie in en kunnen we u, waar mogelijk, ondersteunen met materiaal zoals grijpers, vuilniszakken en een veegwagen.

Om de acties goed in te plannen en te organiseren vragen wij u om uiterlijk maandag 1 maart 2010 contact met ons op te nemen via Giel Payens. Dit kan telefonisch 0297-561127 of via e-mail nederlandschoon@uithoorn.nl onder vermelding van `opschoondag'. In de periode tot aan de Week van Nederland Schoon zullen wij regelmatig contact houden om de actie goed voor te bereiden.

Een schoon Uithoorn staat centraal, maar ook gezelligheid en bewustwording is een belangrijke factor voor een geslaagde week. Met gadgets, beloningen en ludieke acties proberen we van de Week Nederland Schoon voor jong en oud een geslaagd evenement te maken. ^