Gemeente Uithoorn

Bibliotheek Uithoorn tijdelijk dicht wegens verbouwing

25 februari 2010
Amstelland Bibliotheken sluit haar bibliotheek in Uithoorn tijdens de verbouwing van 15 maart tot en met 8 april 2010.

In deze periode ondergaat niet alleen het interieur van de bibliotheek een metamorfose maar zullen ook aan de collectie nieuwe materialen worden toegevoegd.

De collectie is de afgelopen tijd al met een kwaliteitsimpuls van de gemeente verbeterd en zal voortaan op thema terug te vinden zijn.

De inmiddels verouderde inrichting krijgt een opfrisbeurt. Kasten, tafels en stoelen krijgen een modern jasje en de kleurstelling wordt aangepast.

Architect Aat Vos van architectenbureau Aequo tekent voor deze verbeteringen, alles met respect voor het gebouw van Rietveld. Ook de entree zal worden aangepast, de balie verplaatst en de loop wordt verbeterd. Na de verbouwing biedt de bibliotheek ook een collectie games en de mogelijkheid om in de bibliotheek te gamen. Verder komt er een collectie levende prentenboeken en een showcollectie Management en Marketing boeken.

Leden van de bibliotheek mogen hun geleend materiaal langer thuis houden. Kijk op de leenbonnen voor de exacte inleverdatum. Indien leden tussentijds toch materialen willen inleveren of lenen, dan kan dat bij één van de andere Amstelland bibliotheken.

Alle informatie over de verbouwing staat op de website www.amstelland-bibliotheken.nl Hier kunt u ook de vorderingen van de verbouwing volgen.

Naar verwachting is de compleet vernieuwde bibliotheek Uithoorn vanaf vrijdag 9 april 2010 weer open voor het publiek.

^