Gemeente Valkenswaard

bezoeken instrumentencarrousel CMD

Basisscholen bezoeken instrumentencarrousel CMD

Musicerende familieleden CMD

Tussen maandag 15 maart en woensdag 31 maart brengen bijna 500 basisschoolleerlingen van groep 4 en 5 uit Valkenswaard en Dommelen een bezoekje aan het Centrum voor Muziek en Dans. Zij gaan daar luisteren naar, kijken bij en spelen met een aantal instrumenten tijdens de instrumentencarrousel.

In navolging van het succes van de instrumentencarrousel van vorig jaar nemen dit jaar alle basisscholen uit Valkenswaard en Dommelen deel. Verspreid over negen ochtenden gaan 497 leerlingen in groepjes uiteen om samen met een muziekdocent kennis te maken met een instrument. In totaal gaat het om zes verschillende instrumenten die ze kunnen zien, horen en uitproberen.

Aan het einde van zo'n kennismakingsochtend krijgen de scholen een informatiepakketje én een prijsvraag mee die ze gezamenlijk op school mogen proberen op te lossen. De groep die de meeste vragen goed beantwoord heeft, wint een muzikale prijs. Vorig jaar was basisschool Schepelweyen uit Dommelen de winnaar van de instrumentencarrousel.