RTL Group

Kleurrijke ontwerpers in nieuwe Nederlandse editie Project Catwalk

Twaalf jonge, markante designers zetten vanaf maandag 15 maart de toon in een nieuwe Nederlandse reeks van het internationaal succesvolle RTL 5-programma Project Catwalk, gepresenteerd door Renate Verbaan. De ontwerpers zijn in dit tweede seizoen niet bepaald grijze muizen en bruisen van de creatieve ideeën. Met allen een eigen stijl, uiteenlopende achtergrond en de één meer uitgesproken dan de ander, is de competitie groot en het niveau hoog. Wekelijks zetten zij hun tanden in een zware modeopdracht en moeten zij onder high pressure presteren. Is hun rode loperjurk wel op tijd klaar? En kan het de jury, de echte couture kenners, wel bekoren? Elke uitzending komt één deelnemer van hen er niet zonder kleerscheuren vanaf wanneer de jury een van hen onverbiddelijk naar huis stuurt.

De laatste drie ontwerpers in de race presenteren vol trots een geheel eigen collectie met als ultieme doel de jury te overtuigen dat zij de terechte winnaar zijn van Project Catwalk. De winnaar krijgt een modespread in de Marie Claire, 15.000 euro en een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week. Ook wordt de winnaar vertegenwoordigd door PR Bureau Spice PR.

De jury bestaat uit ontwerper Daryl van Wouw, chef mode van de Marie Claire Simone Dernee en Renate Verbaan. Ook versterkt wekelijks een bekende naam uit de Nederlandse fashion industry de jury. Grote namen als Claes Iversen, Mada van Gaans en Marlies Dekkers schuiven aan en geven hun ongezouten mening over de creaties van de topdesigners in spé. De deelnemers worden bijgestaan door rots in de branding, coach Michiel Keuper.

Uitzending RTL 5: wekelijks, vanaf maandag 15 maart 2010, tussen 21.25 en 22.25 uur.
Herhaling RTL 5: zondag 20 maart, tussen 17.35 en 18.35 uur

Website: rtl.nl/projectcatwalk

---

Noot aan de redactie: Nieuw fotomateriaal van Renate Verbaan en de ontwerpers is op te vragen in high res via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/ of interviews kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie via tel. 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.