Academisch ziekenhuis Maastricht

Mensen hebben hersenen .. Jong en Oud Publicatiedatum: 09-03-2010 Bron: Brain Awareness Week in boekhandel Selexys Auteur: Thea Mulleneers Datum: 09-03-2010

Van maandag 15 tot en met zondag 21 maart 2010 is het Brain Awareness Week oftewel de week van Het Brein. De week van Het Brein opent in Maastricht maandagavond 15 maart a.s. in boekhandel Selexyz met een avond over het brein en het onderzoek naar uiteenlopende aspecten van het brein. Aanvang is 19.30 uur, de toegang is gratis.

De wereldwijde campagne - Brain Awaress week - wil begrip en kennis kweken bij het publiek voor hersenonderzoek. Daarbij gaat het met name om de vooruitgang, die gestaag wordt geboekt en de resultaten van het onderzoek. Van deze vooruitgang profiteren niet alleen patiënten, maar gezonde mensen merken hier ook de positieve effecten van. Programma: * Dr. Cecile Henquet: Brein en Cannabis...de effecten. * Dr. Martin van Boxtel: Cognitieve Veroudering en de Mechanismen die hierop van invloed zijn. * Dr. Peter van Domburg: Integrale benadering van Parkinson en Dementie: complexere medicatie, langere overleving en complexere zorgprocessen. * Dr. Caroline van Heugten: Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Neuropsychologie/Revalidatie: Cognitieve Revalidatie via de Tom Tom.

Neuropsycholoog dr.Marjolein de Vugt (Maastricht UMC+) en prof.dr. Jim van Os (hoofd Psychiatrie Maastricht UMC+) interviewen de sprekers. Daarnaast zijn er patiënten en ervaringsdeskundigen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Patrice van Ramshorst, zang en Frenk Peeters, gitaar.