Deelgemeente Charlois Rotterdam

Week van Nederland Schoon: 15 t/m 20 maart!

In de week van 15 t/m 20 maart is het de Week van Nederland Schoon. En Roteb en deelgemeente Charlois laten deze actieweek tegen zwerfvuil zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.

Zo zijn er schoonmaakacties bij twee Charloise scholen, voorlichtingsbijeenkomsten voor volwassenen en wordt de week afgesloten met een mini-milieupark op het parkeerterrein bij het deelgemeentekantoor aan de Gooilandsingel.

Op maandagochtend 15 maart organiseert Roteb samen met leerlingen van basisschool Cosmicus aan de Van Eversdijckstraat een schoonmaakactie rond de school. Daarna worden de kinderen getrakteerd op kindertheater. s Middags is er in het Millinxpark in de Tarwewijk een voorlichtingsbijeenkomst voor volwassenen, gevolgd door een schoonmaakactie met de bewoners.

Op donderdagochtend 18 maart staat een schoonmaakactie met leerlingen van basisschool De Kameleon op het programma. Samen met Roteb gaan zij aan de slag in de omgeving van de school aan de Carnissedreef 2-4. Ook hier kunnen de kinderen daarna weer genieten van theater. s Middags is er in Buurthuis Tarwewijk een voorlichtingsbijeenkomst voor volwassenen en maken bewoners en Roteb daarna de omgeving schoon.

Mini-milieupark

Zaterdag 20 maart bouwt Roteb het parkeerterrein bij het deelgemeentekantoor (Gooilandsingel, nabij Zuidplein) om tot een éénmalig mini-Milieupark waar u uw grofvuil gratis naartoe kunt brengen. U kunt hier van 09.00 tot 15.00 uur terecht voor het inleveren van allerlei verschillende soorten afval, waaronder: tuinafval, grofvuil, klein chemisch afval, hout, metalen, wit- en bruingoed

Ook spullen of kleding die nog bruikbaar zijn en waarvan het zonde is om ze eigenlijk weg te gooien kunt u deze dag bij het mini-Milieupark inleveren. Piekfijn het leukste 2^e handswarenhuis zorgt ervoor dat goede, gebruikte spullen een nieuwe eigenaar krijgen. Piekfijn is deze dag ook op aan de Gooilandsesingel aanwezig met een kraam waar
2^ehands spullen en 2^ehands fietsen gekocht kunnen worden. Daarnaast kunt u op deze dag uw eigen fiets gratis laten graveren.

Prijzen winnen

Breng op 20 maart uw grofvuil naar het mini Milieupark óf in de week van 15 t/m 20 maart naar één van de zeven Milieuparken in Rotterdam en maak kans op mooie prijzen. Iedere dag wordt er een mooie prijs verloot onder bezoekers. Alle prijswinnaars worden persoonlijk geïnformeerd.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.roteb.rotterdam.nl