Uitnodiging: Verburg timmert jaarverslag Staatsbosbeheer in de grond

10/03/2010 10:30

Staatsbosbeheer

Persuitnodiging

Veertig bijzondere cijfers vertellen het verhaal van Staatsbosbeheer in 2009. Ze staan online op een speciaal hiervoor ontworpen website en in een van de vele natuurgebieden. Zoals bijvoorbeeld in het Haagse bos. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit timmert samen met boswachter Mirjam Eikelenboom het eerste cijferbord, met daarop het cijfer 14, op 15 maart in de grond. 14 staat hier voor het aantal nieuwe boswachters in 2009.

Cijfers zijn niet langer ondoorgrondelijke tabellen, maar lokkers waarachter meer informatie schuilgaat. Dit alles via filmpjes, animaties en persoonlijke verhalen geschetst op de speciaal ontworpen website www.jaarverslagstaatsbosbeheer.nl. En op twintig borden die bezoekers tegenkomen in de natuurgebieden. Sms het cijfer van het bord in het veld en ontdek het achterliggende verhaal. De website gaat maandag 15 maart online.

Locatie:

Haagse Bos - ingang bij de Boslaan achter de Malietoren: langs het pad en de boomweide waar de boomcirkel te vinden is (tegenover het ministerie van Economische Zaken). Volg de bordjes.

Tijd:

Maandag 15 maart van 14.40 uur - 15.15 uur. De minister vertrekt om 15.15 uur. Bij voldoende interesse geeft de boswachter daarna nog een korte rondleiding door het Haagse bos.

Programma:

Start met kort welkom en toelichting van Chris Kalden, directeur Staatsbosbeheer. Daarna plaatst de minister samen met boswachter Mirjam Eikelenboom het eerste cijferbord in de grond en test zij de sms-dienst. Tenslotte geeft de minister een korte reactie.

Wilt u doorgeven of u komt? Dat kan via e-mail m.heins@staatsbosbeheer.nl telefoon: 06 - 121 688 61.

Achtergrondinformatie over het jaarverslag

Digitale beleving

De website start met een kaart van Nederland met daarop labels met cijfers. Als u zo'n label aanklikt ziet u waar het cijfer over gaat. Een filmpje, een korte tekst, een interview, foto's of een animatie vertelt wat dit cijfer voor Staatsbosbeheer betekende in 2009. Het formele jaarverslag is als PDF te downloaden vanaf www.jaarverslagstaatsbosbeheer.nl.

Buitenbeleving

In ongeveer twintig natuurgebieden komen bezoekers zo'n label letterlijk buiten tegen. Borden staan in alle uithoeken van Nederland. Bijvoorbeeld bij een kampeerterrein, een bezoekerscentrum of een andere drukbezochte plaats komen bezoekers die cijferlabels tegen. Hierop staat een verwijzing naar de website met het jaarverslag van Staatsbosbeheer. Achter ieder cijfer gaat een persoonlijk verhaal schuil. Die kunt u ontvangen via een gratis sms-bericht. Het bord in het Haagse Bos is het eerste bord in het veld, in de loop van de week volgen de borden in de rest van het land.

Naar Buiten markt

Op zondag 21 maart opent Staatsbosbeheer zijn deuren en presenteren de boswachters het seizoen 2010. Op de Naar Buiten markt krijg je voorproefjes van wat in 2010 allemaal op stapel staat en wat Staatsbosbeheer in de aanbieding heeft tijdens het vlieger-, het picknick- en het snel-weer-naar-binnenseizoen. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor meer informatie.

http://www.staatsbosbeheer.nl