Gemeente Almere

Verwijdering fietsenrekken achter CS Almere

10-03-2010

Fietsenrekken achter station Almere Centrum Vanaf maandag 15 maart is het niet meer mogelijk om uw fiets te stallen achter NS-station Almere Centrum en naast het Busplein. De gemeente Almere start hier met de herinrichting van de openbare ruimte rondom het nieuwe Zakencentrum/WTC. Fietsers kunnen voortaan gebruik maken van de ruime, overkapte stalling aan het Taxiplein (onder het spoor).

In de laatste twee weken van maart zijn er dagelijks verkeersregelaars aanwezig om fietsers te verwijzen naar de juiste stalling. Hier kunnen fietsen veilig in etages worden neergezet.

Overgebleven fietsen

Fietsen die vanaf 1 april gestald worden achter het station en naast het Busplein, worden verplaatst naar de stalling aan de Esplanade. U kunt uw fiets daar alleen ophalen met een verwijsbriefje van de politie. De gemeente is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van de verwijderde fietsen.

Nieuw, groen verblijfsgebied

De gemeente Almere gaat van start met de herinrichting van de openbare ruimte rondom het Zakencentrum/WTC. Er komt een nieuw, groen verblijfgebied. Tussen de kantoortorens en het station ontstaat een nieuw stationsplein, en op de parkeergarages van het Zakencentrum wordt een park gerealiseerd.

Het gebied biedt straks uitstekende mogelijkheden om even te gaan zitten en te genieten van een groene omgeving. Het park bestaat uit organisch gevormde groenvlakken met siergrassen en bomen. Het stationsplein wordt uitgevoerd met het natuursteen dat ook in het Stadscentrum wordt gebruikt.

Meer informatie?

Meer informatie over de verwijdering van de fietsenrekken en de herinrichting van de openbare ruimte vindt u op www.almere.nl/fietsparkeren. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente Almere via e-mail (info@almere.nl) of telefoon (036 539 99 11).