Gemeente Hoorn

Pilot hondenpoepdispensers in Kersenboogerd en Grote Waal

Op maandag 15 maart start de gemeente Hoorn een pilot met hondenpoepdispensers langs verschillende uitlaatroutes in de Kersenboogerd en de Grote Waal. In de dispensers, die aan afvalbakken zijn bevestigd, zitten plastic zakjes die hondenbezitters kunnen gebruiken voor het opruimen van de uitwerpselen van hun hond. Het doel is om de overlast van hondenpoep in deze wijken terug te dringen. Uit de leefbaarheidmonitors van 2006 en 2008 blijkt dat hondenpoep één van de grootste ergernissen is van de inwoners van Hoorn. Reden genoeg voor de gemeente Hoorn om nogmaals in overleg met bewoners te zoeken naar oplossingen.

De gemeente Hoorn wil vanaf maandag 15 maart starten met een proef van zes maanden met hondenpoepdispensers langs de belangrijkste uitlaatroutes in de Kersenboogerd en de Grote Waal. Als de proef een succes blijkt, krijgen ook andere wijken de dispensers.

Locaties
In de Kersenboogerd komen zes dispensers langs de Maasweg, Gerrit Achterberghof, Scheldeweg en de Boedijnhof. In de Grote Waal komen eveneens zes dispensers bij de Oliemolen, Papiermolen, De Weel en De Wieken.
Laatste wijziging van deze pagina: 11 maart 2010