Gemeente Nieuwegein

donderdag, 11 maart 2010

In het kader van de reconstructie Zuidstedeweg en Doorslag vinden in week 11 en 12 nachtelijke werkzaamheden plaats. De Zuidstedeweg wordt dan tussen de A.C. Verhoefweg en de Kapittelstede geasfalteerd. De werk-zaamheden kunnen voor overlast voor omwonenden en het verkeer zorgen.

Wat gaat er gebeuren?

De Zuidstedeweg wordt tussen het kruispunt met de A.C. Verhoefweg en het kruispunt met de Kapittelstede geasfalteerd. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur 's avonds en 05.00 uur 's ochtends op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in week 11 en 12. De eerste nachtelijke werkzaamheden worden dus verricht in de nacht van maandag 15 maart op dinsdag 16 maart.

Waarom wordt er 's nachts gewerkt?

Tijdens de reconstructie Zuidstedeweg en Doorslag moet verschillende keren
's nachts worden gewerkt. Dit omdat de wegen bij asfalteringswerkzaamheden voor een groot deel moeten worden afgesloten. Deze afsluitingen zouden overdag voor grote verkeersopstoppingen zorgen en vinden daarom 's nachts plaats.

Te verwachten overlast

Direct omwonenden kunnen geluidshinder ervaren van de asfalterings- en freeswerkzaamheden. Het verkeer kan tussen 20.00 uur en 05.00 uur op de Zuidstedeweg slechts van één baan gebruik maken waardoor vertraging kan ontstaan.