NCRV

Schepper & Co

Schepper & Co over eerwraak

Maandag 15 maart
17.10 uur, Nederland 2

De gebeurtenissen van vorige week in Zierikzee hebben er voor gezorgd dat het begrip eerwraak volop in de belangstelling staat. Maar was er écht wel sprake van eerwraak in dit specifieke geval?

Jacobine Geel spreekt daarover in het NCRV-programma Schepper & Co met journaliste en specialiste op het gebied van eerwraak Renate van der Zee. Van haar verscheen deze week het boek âEen meisje voor dag en nachtâ.

Verder is Halime te gast. Zij groeide op in een Turks/Nederlands gezin en werd op haar achttiende uitgehuwelijkt aan haar volle Turkse neef. Ze scheidde, woonde in verschillende blijf-van-mijn-lijfhuizen en werd door haar vader uit de familie verstoten. Haar doel is het om meisjes en vrouwen te bereiken, zodat zij inzien dat zij wel degelijk een keus hebben en âneeâ kunnen zeggen.

En de Haagse maatschappelijk werker Celal Altuntas vertelt over zijn ervaring als potentiële dader van eerwraak. Nu probeert hij mannen die twijfelen of ze eerwraak willen plegen inzicht te geven over hoe hun leven na een dergelijke daad eruit ziet.